Маріуполь окупанти закривають на виїзд заради фільтрації чоловіків

16:08, 16.04.2022
Маріуполь окупанти закривають на виїзд заради фільтрації чоловіків

Окупанти закривають Маріуполь, а чоловіків вивозять

Російські агресори остаточно закриють Маріуполь на в’їзд та виїзд та заборонять переміщення, щоб провести фільтрацію 100% чоловіків, які залишились в місті.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко в Телеграмі
 
«По місту окупанти повідомляють, що з понеділка планується остаточне закриття не тільки міста на в’їзд/виїзд для всіх, але й буде діяти заборона на переміщення по районах на тиждень. У цей час буде проведено фільтрацію 100 відсотків чоловіків, які залишились в місті. Для того їх буде переміщено в Новоазовськ», - написав Андрющенко.
 
Він зазначив, що за наявною у нього інформацією, частину людей планують мобілізувати до російського окупаційного корпусу, частину через примус відправити на розчистку завалів, а віднесених до неблагонадійних - ізолювати.
 
«З огляду на всі фактори, окупанти збираються залишити в місті виключно жінок та чоловіків для обслуговування потреб. Ми пов’язуємо це з неможливістю утримувати в місті цивільне населення навіть в мінімально придатних для життях умовах», - підкреслив радник мера.
 
За його словами, наразі процедура фільтрації у заблокованому загарбниками Маріуполі набрала максимальних обертів. У фільтраційних таборах та пунктах 100% чоловіків після стандартних фільтраційних знущань (допит, перевірка гаджетів, огляд тіла) розділяють з іншими і проводять окремі допити, включаючи інсценування розстрілу.
 
«Загалом можна говорити про те, що від 5 до 10 відсотків не проходить фільтрацію і після цього вивозяться в Докучаєвськ та Донецьк. Подальша доля наразі невідома, працюємо», - наголосив Андрющенко.
 
Як відомо, агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних мешканців, блокують гуманітарну допомогу.
 
Маріупольський міський голова раніше заявляв, що з початку російського вторгнення у місті загинули до 20 тисяч мирних жителів. За даними Головного управління розвідки МОУ, у Маріуполі зафіксовано перебування 13 російських мобільних крематоріїв для зачистки вулиць від тіл загиблих цивільних мешканців. Усіх потенційних свідків звірств загарбники намагаються ідентифікувати через фільтраційні табори та знищити.
 
У заблокованому Маріуполі залишаються ще близько 120 тисяч мирних жителів.
Також загарбники відбирають у маріупольців українські паспорти і насильно вивозять до росії та ОРДЛО.
 
Маріуполь продовжують боронити бійці полку «Азов», українська морська піхота, мотострілки.
 
Як повідомляла УМ, російські терористи змушують жителів Маріуполя за харчі розбирати завали, перетворюючи  блокадне місто на великий «трудовий табір».