В Україні дозволили вакцинацію дітей від 12 років

14:54, 30.07.2021
В Україні дозволили вакцинацію дітей від 12 років

Вакцинувати дитину можна лише препаратом Comirnaty/Pfizer-BioNTech. (Фото МОЗ України)

Препарат Comirnaty від Pfizer-BioNTech дозволено використовувати для вакцинації від COVID-19 дітей віком від 12 років в Україні.

 

Як повідомляє Україна молода, відповідні рекомендації Національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики щодо можливості вакцинації дітей були затверджені Міністерством охорони здоров’я України.

 

Як інформують у МОЗ України, були враховані наукові дослідження, рекомендації ВООЗ та відповідні зміни до інструкції вакцини.

 

Вакцинувати дитину препаратом Comirnaty/Pfizer-BioNTech, можна, якщо вона має високі ризики важкого перебігу ускладнень після хвороби на COVID-19.

 

А також, коли дитині необхідно потрапити в країну, де для перетину кордону необхідний сертифікат, що підтверджує вакцинацію проти COVID-19 або міжнародне свідоцтво про вакцинацію.

 

 

Зокрема, йдеться про такі випадки:

 

якщо родина виїжджає за кордон;

дитина виїжджає на навчання;

дитина є учасником міжнародних спортивних змагань або інших заходів.

 

Також дозволено робити вакцинацію дитині, яка приїхала з іншої країни, де отримала першу дозу вакцини Comirnaty/Pfizer та має документи на підтвердження цього.

 

Для отримання щеплення батьки дітей 12-15 років або самі діти віком 16-17 років звертаються до педіатра або сімейного лікаря дитини.

 

Раніше керівник національної програми імунізації Центру громадського здоров’я Олександр Заїка повідомив, що в Україні під час п’ятої хвилі вакцинації дозволять щепити проти коронавірусу деяких дітей при виїзді за кордон, за умови, якщо вони матимуть відповідні рекомендації лікарів.

 

Як повідомляла «УМ», американська вакцина Moderna на 96% запобігає госпіталізації та смерті від штаму “Дельта” після однієї дози.