Смерть Маргарити Лукашук від отруєння в таборі «Славутич» підтвердив розтин

13:30, 13.09.2018
Смерть Маргарити Лукашук від отруєння в таборі «Славутич» підтвердив розтин

Смерть дитини була зумовлена отруєнням, яке сталось 2 липня у оздоровчому таборі "Славутич" (фото: соцмережі)

Причиною смерті 8-річної Маргарити Лукашук, яка відпочивала у закладі санаторного типу "Славутич" на Київщині, стало отруєння в цьому таборі.
 
Про це "Українській правді" повідомив голова Київської обласної держадміністрації Олександр Горган.
 
"Учора провели розтин, є висновок медексперта. Розтин підтвердив: смерть дитини була зумовлена отруєнням, яке сталось 2 липня у оздоровчому таборі "Славутич", - сказав він.
 
Голова ОДА відмовився озвучити інші деталі, зазначивши, що судово-медична експертиза відбувалась у рамках кримінального провадження, і висновок долучений до матеріалів справи, тому розголошенню не підлягає. 
 
Водночас Горган запевнив, що в обладміністрації по цій справі "кипить робота".
 
"З боку КОДА зараз вживаються всі передбачені законом і можливі заходи стосовно реагування на ситуацію, яка склалася. Правоохоронці розслідують кримінальне провадження (ч. 1 ст. 325 "порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням" КК України, - ред.)", - сказав Горган.  
 
Він також додав, що у зв’язку зі смертю дитини піднімалося питання про зміну кваліфікації правопорушення, однак чи прийматимуть таке рішення правоохоронці, йому невідомо.
 
8-річна Маргарита Лукашук померла вночі 12 вересня. Дівчинка з 2 липня перебувала в комі після отруєння з оздоровчого закладу санаторного типу "Славутич" на Київщині. 
 
Нагадаємо, тоді в дитячому таборі "Славутич" отруїлись 16 дітей. Одна з них - 8-річна Маргарита - впала в кому, її життєдіяльність підтримувалась апаратно. Було втрачено багато часу, оскільки і медперсонал табору, і персонал центральної райлікарні не повідомили про отруєння відразу. Лікарів швидкої деякий час до закладу не пускали.
 
Раніше про моторошну ситуацію, про яку не поширювалися чиновники МОЗ, розповідала мама Маргарити Юлія Лукашук.