Бондаренко відповів Зеленському: «Черкаси будуть чинити опір», відео

16:01, 02.05.2020

Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко відреагував на «полум’яний привіт», який йому передав напередодні президент України Володимир Зеленський через те, що міськвиконком обласного центру пом’якшив карантин з 1 травня.

 

Зокрема, пан Бондаренко нагадав главі держави про корупційні скандали навколо президентського оточення глави й застеріг від тиску на місто Черкаси.

 

Як повідомляє «Україна молода», Анатолій Бондаренко записав своє відеозвернення до Зеленського на алеї в центрі Черкас у суботу. Місце мер обрав не випадково, адже саме на цій алеї у минулому році тоді ще керівник «Кварталу 95» офіційно заявив про свій намір балотуватися в президенти.

 

«Пане президенте, я думав, коли ви переможете – в країні буде закон один для всіх.  Прийде весна і будемо саджати. Тільки не міських голів, а корупціонерів. Я думав, що ви будете саджати за кнопкодавство, я думав, що ви будете садити своїх соратників за "Велюр" (йдеться про роботу ресторану «Велюр» нардепа Миколи Тищенка під час карантину – Ред.). І ви знаєте, ми готові відповідати, але тільки після ваших однопартійців», - нагадав Бондаренко Зеленському про корупційні скандали у пропрезидентській фракції «Слуга народу».

 

І додав: «А зараз, як у тому фільмі про Крим: Черкаси будуть чинити опір. Пам’ятайте, Черкаси – вільне козацьке місто, і якщо потрібно об’єднати Україну, ми об’єднаємо Україну. І пам’ятайте – ніхто в житті не здолав Черкаси! Не здолав Холодний Яр, не здолав дух Богдана Хмельницького і Тараса Шевченка! Пам’ятайте про це».

 

Як повідомляла «УМ», мер Черкас Анатолій Бондаренко оприлюднив скріншот переписки в соцмережі, де абонент, підписаний, як перший заступник голови Офісу президента України Сергій Трофимов погрожує йому «ковдрою в клітинку» через пом’якшення карантину в обласному центрі. Сам Трофімов заперечив своє листування з мером і припустив, що того розіграли пранкери.

 

Влада Черкас з 1 травня пом'якшила карантин для частини підприємців міста, хоча в Україні такі послаблення заплановані на 11 травня. Після цього міністр внутрішніх справ Арсен Аваков пригрозив Анатолію Бондаренку жорсткою реакцією, а президент Зеленський заявив, що це «полум’яний привіт» меру від нього.

 

Слідом за Черкасами карантин послабила влада Дніпра і Мукачевого.

 

Мер Дніпра Філатов заявив, що малий бізнес має заробляти, а не заздрити супермаркетам і ресторану «Велюр» у Києві.