У Зеленського заперечують погрози «ковдрою в клітинку» меру Черкас

12:18, 02.05.2020
У Зеленського заперечують погрози «ковдрою в клітинку» меру Черкас

Анатолій Бондаренко прокоментував листування з нібито Банковою словами: «Ви забули, в якій країні живете».

Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко оприлюднив скріншот переписки в соцмережі, де абонент, підписаний, як перший заступник голови Офісу президента України Сергій Трофимов погрожує йому «ковдрою в клітинку» через пом’якшення карантину в обласному центрі.

 

Як інформує «Україна молода», про це Анатолій Бондаренко повідомив у соцмережах.

 

На скріншоті, нібито Сергій Трофимов погрожує Анатолію Бондаренку російською і радить «заспокоїти свої таланти». Мер Черкас відповідає українською: «Це погрози?».

 

У відповідь абонент Трофимов написав, що це не погрози, а останнє попередження. Мовляв, «ми не ніколи не погрожуємо, а діємо». І додав: «Завтра можете опинитися під ковдрою у клітинку. Достатньо зрозуміло?».  

 

Тоді як Анатолій Бондаренко прокоментував листування словами: «Ви забули, в якій країні живете».

 

 

Після цього посту мера Черкас у Facebook, на Банковій одразу заявили, що Трофимов з Бондаренко не спілкувався.

 

Зокрема, пресслужба президента Володимира Зеленського заперечила факт спілкування Трофимова з Бондаренком: «Вочевидь, міський голова (Черкас – ред.) став жертвою банального пранку і зробив із цього поспішні політичні висновки. Однак цей факт ніяк не вплине на перебіг подій – саме дії міського голови та міськвиконкому, а не їхні висловлювання, мають одержати належну юридичну оцінку, яка повинна враховувати те, що, згідно з Конституцією, Україна є унітарною державою, а органи влади та місцеве самоврядування повинні діяти виключно у відповідності до визначених законом повноважень».

 

Як повідомляла «УМ», влада Черкас з 1 травня пом'якшила карантин для частини підприємців міста, хоча в Україні такі послаблення заплановані на 11 травня.

 

Після цього міністр внутрішніх справ Арсен Аваков пригрозив Анатолію Бондаренку жорсткою реакцією, а президент Зеленський заявив, що це «полум’яний привіт» меру від нього.

 

Слідом за Черкасами карантин послабила влада Дніпра і Мукачевого.

 

Мер Дніпра Філатов заявив, що малий бізнес має заробляти, а не заздрити супермаркетам і ресторану «Велюр» у Києві.