Із Перемишля прибув восьмий евакуаційний поїзд з українцями, фото

21:47, 23.03.2020

Восьмий евакуаційний поїзд із українцями оформили на кордоні України і Польщі у понеділок ввечері.

 

Про це інформує пресслужба Держприкордонслужби.

 

"Із польського міста Перемишль у пункт пропуску "Мостиська –з\с" сьогодні ввечері прибув ще один евакуаційний поїзд. Контрольно-перевірочні заходи у вагонах поїзда здійснили прикордонники Мостиського загону. Всього в Україну цим рейсом прибуло 623 громадянина України та один іноземець", - йдеться у повідомленні прикордонників.

 

Зазначається, що військовослужбовці ДПСУ разом з представниками санітарно-карантинного підрозділу провели температурний скринінг та опитування пасажирів на самопочуття.

 

 

"У ході заходів перевірки у цьому поїзді не виявили жодного пасажира з підвищеною температурою, скарг на самопочуття від пасажирів також не надходило",- зазначили у ДПСУ.

 

 

Також зазначається, що усі пасажири підписали добровільну згоду на проведення протиепідемічних та профілактичних заходів (власну двотижневу самоізоляцію) та отримали пам’ятки з інформаційними матеріалами й алгоритмом дій у випадку виявлення симптомів захворювання на коронавірус.

 

 

У Держприкордонслужбі нагадали, що це вже восьмий потяг, який прибув із Польщі в Україну. Зокрема, п`ять таких поїздів прибуло минулої п`ятниці та ще два в суботу.

 

Загалом у восьми потягах із Польщі було евакуйовано 4856 осіб, із них 4842 громадянина Україна та 14 іноземців.

 

У відомстві зауважили, що попри тимчасово закриті пункти пропуску для міжнародного пасажирського залізничного, повітряного та автобусного сполучення, держоргани організовують спецрейси як наземними, так і повітряними транспортними засобами, і цими рейсами не тільки із Польщі, а і з інших країн світу повертаються українці, і до своїх країн - іноземці.

 

Як повідомляла «УМ», для кількох тисяч українців, які не змогли вчасно виїхати з Польщі, 20 березня запустили спеціальні поїзди за маршрутом Перемишль-Львів-Київ. Через це влада Перемишля навіть закликала поляків не виходити з дому задля власної безпеки.

 

Чимало евакуйованих, прибувши до Львова, одразу пішли гуляти на площу Ринок великими групами.

 

Уряд готує нововведення, згідно з яким, вже незабаром українці зможуть в’їхати на територію України тільки після проходження тесту на коронавірус.