Тактичне перегрупування: росіяни тікають з-під Лиману, відео

15:48, 30.09.2022

Речник Східного угруповання військ Сергій Череватий заявив, що на Донеччині біля Лимана оточення російського угруповання перебуває «на етапі завершення».

 

Як інформує Україна молода, про це він повідомив вітчизняним ЗМІ.

 

«Тривають заходи із завершення оточення російських військ у районі Лиману, під вогневим контролем ЗСУ тримають майже всі логістичні шляхи»,— йдеться у повідомленні.

 

Українські захисники опублікували відео, як російські окупанти тікають на Лиманському напрямку і назвали такий "відступ" - "тактичним перегрупуванням".

 

Інститут вивчення війни раніше повідомив, що ЗСУ ввечері 29 вересня, ймовірно, завершили оточення російського угруповання в районі Лимана на Донеччині. За деякими даними, українські військові зможуть взяти місто, якщо росіяни не отримають підкріплення. 

 

 

Відомо, що українські бійці зайняли місто Ямпіль Донецької області поблизу Лимана. Також ЗСУ звільнили селище Турове на Донечині. 

 

Як повідомляла УМ, росіяни масово тікають від мобілізації – за перші сім днів – з країни втекло вже більше людей, ніж було в угрупованні російських військ на початку повномасштабного нападу на Україну в лютому цього року.