Львівські десантники знищили танкову роту в бою на східному фронті

13:35, 08.07.2022
Військові  80-ї окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗСУ за минулу добу знищили чимало ворожої бронетехніки.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляє 80-а окрема десантно-штурмова бригада ДШВ ЗСУ.
 
Десантники, прорахувавши дії ворога, зуміли підготуватись до зустрічі з танковою армадою і влаштували їм  «гарячий» прийом. 
Перші два російські танки були знищені на початку наступу, коли вони потрапили в засідку. Наступна група танків була спалена за допомогою РПГ, NLAW, і “Джавеліна”. Ще два підбила артилерія. 
 
Але ворог вперто намагався лізти далі, плануючи захопити плацдарм та закріпитись. Щоб не допустити цього 80 бригада у взаємодії з іншими десантно-штурмовими підрозділами ЗСУ та артилерією, продовжувала наносити ворогу вогневе враження.  
 
 
«В результаті стрілецького бою, відбиваючи масований наступ противника на східному напрямку військові 80 бригади разом з доданими підрозділами знищили – УВАГА – 12 російських танків! А враховуючи те, що ще й 6 липня хлопці з левом на шевроні спалили танк загарбників виходить, що за два дні боїв, вони знищили більше ніж танкову роту!», - йдеться у повідомленні.
 
Отримавши такі втрати ворог припинив наступ і відступив. 
 
 
Нагадаємо, що за час повномасштабної війни в Україні росія втратила вже 36 900 військових, зокрема за попередню добу армія окупантів зменшилася ще на 250 осіб. У Генштабі зазначили, що найбільших втрат противник зазнав на Краматорському напрямку.
 
 
За даними  Генерального Штабу ЗСУ загальні бойові втрати росіян з моменту повномасштабного вторгнення 24 лютого по 7 липня:
- танків ‒ 1637 од,
- бойових броньованих машин ‒ 3811 од,
- артилерійських систем – 828 од,
- РСЗВ - 247 од,
- засоби ППО - 107 од,
- літаків – 217 од,
- гелікоптерів – 187 од,
- БПЛА оперативно-тактичного рівня - 669,
- крилаті ракети - 155,
- кораблі /катери - 15 од,
- автомобільної техніки та автоцистерн - 2685 од,
- спеціальна техніка - 66.
 
Як повідомляла УМ, для контрнаступу Україні потрібна далекобійна зброя.