Українців тестуватимуть на коронавірус на кордоні

20:39, 23.03.2020
Українців тестуватимуть на коронавірус на кордоні

Дмитро Кулеба під час онлайн-брифінгу.

Українці зможуть в’їхати на територію України тільки після проходження тесту на коронавірус. Відповідні нововведення готується запровадити уряд вже найближчим часом.

 

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час онлайн-брифінгу в понеділок.

 

"Вже незабаром в’їзд громадян на територію України буде прив’язаний до проходження ними тесту на захворювання. Ми, з одного боку, маємо допомагати українським громадянам, але з іншого боку, ми не можемо допустити, лавиноподібного потрапляння на нашу територію додаткових джерел вірусу", - сказав пан Кулеба.

 

Міністр звернувся до співгромадян, які негативно реагують на повернення наших співвітчизників з-за кордону через загрозу поширення коронавірусу, зазначивши, що ці люди так само мають право бути вдома, адже "Конституція України їм це гарантує".

 

"Єдине, що зараз Мінінфраструктури разом з МОЗ мають спільно забезпечити належний контроль по прибуттю цих громадян на територію України", - акцентував дипломат.

 

Як повідомляла «УМ», для кількох тисяч українців, які не змогли вчасно виїхати з Польщі, 20 березня запустили спеціальні поїзди за маршрутом Перемишль-Львів-Київ. Через це влада Перемишля навіть закликала поляків не виходити з дому задля власної безпеки.

 

Чимало евакуйованих, прибувши до Львова, одразу пішли гуляти на площу Ринок великими групами.