Дискредитація Революції Гідності стала можливою через позицію влади - В'ятрович

12:38, 19.02.2020
Народний депутат від "ЄС" Володимир В'ятрович сказав, що Росія всіляко дискредитує Революцію Гідності

 

Про це він сказав під час виступу з трибуни ВР, передає Еспресо.TV.

 

"Вчора в цій залі, ми всі разом вшанували всіх загиблих на Майдані 6 років тому. Завтра ми на державному рівні будемо відзначати День пам'яті героїв Небесної сотні. Нам важливо пам'ятати про Революцію Гідності, тому що ця пам'ять є гарантом незворотнього, демократичного розвитку нашої країни, проєвропейського напрямку розвитку", - сказав В'ятрович.

 

Саме тому, на його думку, цю пам'ять так завзято атакує Росія протягом цих шести років.

 

"Цього тижня більш показово, що до цих інформаційних атак проти Майдану долучились проросійські медіа в Україні, які поширюють інформацію, яка дискредитує Майдан, представляючи їх як "переворот",які дискредитують героїв Небесної сотні. Але треба розуміти, що це стало можливим через позицію керівництва держави", - сказав нардеп.

 

Він сказав, що призначення адвоката Януковича Бабікова - заступником голови ДБР, це не лише наруга над родичами загблих - це і сприяння до розвороту в оцінці Майдану, в догоду РФ.

 

"Більш того, тут в парламенті, депутатами ОПЗЖ зарєстровано законопроєкт про соціальний захист бійців "Беркуту", саме тих, які вбивали героїв Небесної сотні. Очевидно, що саме в такій ситуації, саме цього тижня, нам в край потрібне ухвалення заяви парламенту, в якій би було надано чітку оцінку Майдану, Революції Гідності", - зауважив В'ятрович.

 

За його словами, така заява готова. Її авторами є представники майже всіх груп і фракцій, крім ОПЗЖ.

 

"Через це звертаюсь до керівництва парламенту: скликати позачергову сесію для ухвалення цієї заяви. Таку ініціативу підтримає "Батьківщина" і "Голос". Переконаний, що така заява потрібна для того, щоб продемонструвати українському суспільству, що для нинішнього парламенту, для України в цілому є важливі ті цінності, за які загинули герої Небесної сотні", - підсумував нардеп.

 

 

Як повідомляла УМ, 6 років тому, в ніч на 19 лютого 2014 року, під час Революції Гідності відбувся штурм Майдану, захоплення і підпал будівлі Федерації профспілок України.
 
 

 28 січня новопризначений заступник голови Державного бюро розслідувань Олександр Бабіков заявив, що ніколи не був адвокатом президента-втікача Віктора Януковича і ніяк не може втручатися у розслідування справ Майдану.

 

Ексадвокат, нині перший заступник голови ДБР Бабіков працював в об'єднанні Aver Lex, відомому захистом експрезидента Віктора Януковича. Як свідчать дані з реєстру судових рішень, адвокат особисто представляв інтереси Януковича у справі щодо перешкоджання та насильства проти майданівців. Зокрема, Бабіков брав участь в оскарженні рішення, яким експрезиденту призначили безкоштовного адвоката.

 

Бабікова призначили в Держбюро всупереч зверненню адвокатської дорадчої групи до президента Володимира Зеленського та силовиків з закликом протидіяти його призначенню через "очевидний прямий конфлікт інтересів".

 

У ДБР пояснили, що Бабікова не допускатимуть до справ Майдану.