За суверенітет: нардепа від ОПЗЖ Олега Волошина облили зеленкою, відео

12:58, 21.07.2020

Скандальні заяви народного депутата від ОПЗЖ Олега Волошина про відсутність державного суверенітету України, зроблені на минулому тижні, не минулися і отримали певне продовження.

 

Невідомі патріоти облили Волошина, коли він прямував на позачергову сесію, під будівлею Верховної Ради у вівторок.

 

Частково дісталося й «слузі народу» Олександру Кабанову, який просто проходив поруч, тобто опинився не в тому місці, не в той час…

 

Як повідомляє «Україна молода»,  про інцидент з Волошиним поінформувала журналістка Софія Середа.

 

 

«Після п‘ятничної заяви депутата ОПЗЖ Олега Волошина про «відсутність суверенітету» в України, його ось так сьогодні зустріли під Верховною Радою. Олександру Кабанову зі «Слуги народу», який невдало проходив поруч, також перепало», - написала Софія Середа у Facebook.

 

Після того Волошин сказав журналістам, що нападники вигукнули йому, що «це тобі за суверенітет України». І додав не підбираючи слів: «Або якась така фігня».

 

 

Колишній речник МЗС Волошин поводився геть не дипломатично і назвав запитання журналістів «кінченими». І заявляє, що не вважає свою заяву про відсутність «суверенітету в України» антидержавною.

 

 

Як повідомляла «УМ», 17 липня під час розгляду проєкту постанови №3736 про заяву Верховної Ради щодо нелегітимного проведення загальноросійського голосування за поправки до Конституції Російської Федерації на тимчасово окупованій території України – в АР Крим та місті Севастополі – Олег Волошин заявив, що український суверенітет "відданий повністю зовнішньому управлінню", а "країна, в якій немає суверенітету, не може відновити суверенітет над українським Кримом".

 

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков закликав народних депутатів не порушувати питання, які будуть ставити під сумнів незалежність, державний суверенітет, свободу і територіальну цілісність України.

 

Згодом члени фракцій "Голос", "Європейська солідарність", "Слуга народу" та депутатських груп "Партія "За майбутнє" та "Довіра" вимагали від спікера "належної реакції" на заяву депутата ОПЗЖ, скерування запитів у правоохоронні органи з цього приводу.

 

Співголова групи "За майбутнє" Тарас Батенко назвав слова Волошина "плювком представника п'ятої колони в українському парламенті тисячолітній історії України" і мільйонам українців, які боролися за незалежність своєї держави. Він висловив переконання, що така людина не може бути народним обранцем Української держави.