Україна переможе: Джонсон і Зеленський виступили перед Радою, фото

18:03, 03.05.2022

Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон та Президент України Володимир Зеленський виступили перед Верховною Радою у вівторок.

 

Джонсон виступав у режимі відеоконференції, а Зеленський - під куполом ВР у супроводі озброєних автоматами бодігардів.

 

Як інформує Україна молода, про виступи британського і українського лідерів перед обранцями інформує Верховна Рада , а також Офіс Президента.

 

Так, прем’єр Великої Британії висловив віру в перемогу України над росією та оголосив про новий пакет військової підтримки. За його словами, він вірить в те, що Україна переможе і буде вільною.

 

«Це година слави України, яка увійде в історію. Українці навчили цілий світ, що брутальна потуга агресора нічого не може заподіяти народові, що обрав свободу. Українці своєю впертістю і жертовністю довели, що гармати і танки не можуть придушити націю, що бореться за свою незалежність. Ось чому я вірю і знаю, що Україна переможе!, - сказав Борис Джонсон.

 

 

І підкреслив, що розпочати війну з Україною є найбільшою помилкою росії.

 

Він також оголосив про новий пакет військової допомоги - на 300 млн фунтів стерлінгів. Він міститиме протикорабельні ракетні Brimstone, обладнання радіоелектронної боротьби, контбатарейну радарну систему, обладнання для глушіння GPS і тисячі приладів нічного бачення.

 

 

Найближчими тижнями Лондон також відправить спеціалізовані Toyota Landcruiser для захисту цивільних чиновників на сході України та евакуації мирних жителів із прифронтових районів.

 

Пан Джонсон сказав, що він прагне зміцнити Україну такою мірою, щоб ніхто ніколи не насмілився зазіхати на неї. Він засудив російські воєнні злочини проти мирного українського населення та заявив, що «Україна переможе, Україна буде вільною!».

 

 

У свою чергу, Володимир Зеленський вперше з початку війни звернувся до депутатів Верховної Ради і закликав їх бути єдиними, не витрачати час на другорядні закони і пам’ятати, що вони парламентарі найвеличнішої країни сьогодення.

 

«За ці майже 10 тижнів я звертався до… парламентів різних держав світу, але не звертався до вас. Це не зневага, а навпаки – це велика довіра до вас. Ви тут, ви знаєте, що відбувається у нашій державі, і ви прекрасно знаєте, що робити.

 

Ви народні депутати самої великої держави у світі сучасності. Ви народні депутати України. Ключові слова: народ і Україна! Порядок денний ВР – очевидний. Ключове слово: порядок. Немає часу на спам, на сварки і на піар. Вас і так всі знають. Сьогодні важливий мудрий раціоналізм і здоровий націоналізм», - підкреслив глава держави.

 

За його словами, депутати є частиною великого українського війська, і їхній фронт – законодавче поле, на якому вони мають працювати для народу, держави і перемоги 24/7.

 

«Сьогодні у нас з вами одна партія – Україна, одна фракція – Україна, одна монобільшість – Україна. Єдина. Сильна. Незалежна. А все, що їй не допомагає чи шкодить, має залишитись у минулому.

 

Так само, як і надії когось, кого тут зараз немає, десь там пересидіти. Сьогодні відсутність депутата у ВР виправдовує лише 2 речі: його робота за кордоном або в регіонах заради інтересів нашої держави, або його смерть – теж заради інтересів держави. Інші їй не потрібні. Інші йдуть слідом за російським кораблем», - сказав Зеленський під оплески.

 

 

На його думку, закони мають бути "вчасними, як ленд-ліз, влучними як наша "Стугна" і "Байрактар", приносити користь, як "Нептун", і славу приносити, як наше військо". 

 

Президент закликав парламент об’єднатися навколо досягнення перемоги та не сподіватися, що можна пересидіти ці важкі часи для країни.

 

Як повідомляла «УМ», днями Зеленський з упевненістю заявив, що синьо-жовтий прапор незабаром повернеться і замайорить над усіма окупованими рашистами українськими містами.