Порошенко виступив зі зверненням до українців і Зеленського

20:09, 19.05.2019

Петро Порошенко бажає своєму наступнику Володимиру Зеленському успішного президентства. Про це він заявив у зверненні до українців у переддень інавгурації нового президента.

 

"Володимиру Зеленському бажаю успішного президентства. Ще місяць тому ми були затятими опонентами на виборах. Але вже завтра, так сталося, він буде президентом моєї рідної країни. Країни, яку люблю і в чиє європейське майбутнє непохитно вірю. То ж хай Господь Україну береже, а її новому очільнику – допомагає в роботі", - заявив Порошенко.

 

Він зазначив, що за його правління вдалось зберегти демократію.

 

"Завтра влада переходить до нового Президента, якого ви обрали на чесних і вільних виборах. Перш за все хотів би подякувати великому українському народу за велику честь працювати протягом п’яти років на чолі великої країни. Країни, яка вразила увесь світ силою національного духу, вразила гідністю, вразила стійкістю та свободолюбством", - наголосив Порошенко.

 

"Україну ми зберегли, "Новоросію" – поховали. Агресора, значно сильнішого за нас – зупинили. Створили армію, яка стала однією із найсильніших на континенті. Спираючись на міжнародну проукраїнську коаліцію вона надійно тримає оборону на Сході", - похвалився досягненням Порошенко.

 

Паралельно з рухом до Європи вдалось зміцнити українську ідентичність. "Це і власна політика історичної пам’яті, і декомунізація. Це і Томос, який ми отримали на початку року. Це і закон про українську мову, щойно мною підписаний", - підкреслив Порошенко.

 

Водночас він вказав і на недоліки свого президенства. 

 

"Принагідно ще раз перепрошую у всіх, чиїх надій не справдив; для кого реформи виявилися особливо болісними; хто за ці роки, зустрівшись з неправдою, не знайшов справедливості. Вже пояснював: навіть якщо й вірити в те, що Президент може все, він не може все одразу", - наголосив Порошенко.

 

Він також зазначив, що його ще тривожить те, що позитивні зміни, там де вони є, ще не стали незворотними. "Тому, виходячи з офісу Президента, не можу піти із політики. Залишаюся в ній не заради якоїсь посади. Врешті-решт, найвищу й найпочеснішу з них я вже обіймав і вище рухатися нема куди", - наголосив президент.

 

"Стратегічна мета, яку я проголосив під час передвиборчої кампанії, залишається в силі – до 2023 року подати заявку на членство в Європейському Союзі та отримати План дій щодо членства в НАТО. Лише це гарантує незалежність країни та безпеку кожного з нас. Досягнення такої мети – завдання кожного відповідального громадянина. Моє – в тому числі", - зазначив Порошенко.