Воїни-десатники з передової Донбасу отримали нагороди від Порошенка (фото)

20:27, 01.03.2019
Президент Петро Порошенко в п'ятницю, 1 березня, відвідав прифронтову зону на Донбасі, де нагородив воїнів-десантників, а також провів засідання Ради регіонального розвитку в Маріуполі.
 
"Я зараз приїхав з "передка". Хлопці, наші бійці сказали, що ставлення до нашої армії, до наших воїнів з боку місцевих жителів кожного разу поліпшується", - сказав він, передає "Укрінформ".
 
Крім того, за його словами, військовослужбовці розповіли, що жителі окупованих територій, які приїжджають до них, вже розчарувалися в "русском мире".
 
Порошенко зазначив, що однією з причин такого "розчарування" вони називають те, що бувають у Маріуполі і бачать зміни.
 
 
Під час перебування на ротно-опорному пункті 79-ї окремої десантно-штурмової бригади, яка займає позиції на лінії зіткнення на Приазов’ї, Порошенко вручив державні нагороди військовослужбовцям.
 
"Для мене 79-ка є символом честі і мужності українських десантно-штурмових військ ... За п’ять років ми створили справжню армію, якою може пишатися будь-яка країна Європи і світу. Вона вважається однією з найсильніших армій на континенті", - сказав Петро Порошенко та додав, що це результат спільних зусиль.
 
 
Як повідомляє прес-служба президента, президент поспілкувався з бійцям та скуштував обід, яким бійці харчуються в польових умовах.
 
А під час виступу в Маріуполі Порошенко розповів про намір Євросоюзу допомогти Приазов'ю.
 
"Програма ЄС для сходу України - програма відновлення та зміцнення миру й управління - вартістю 25 мільйонів євро. Ще 10 млн на підтримку нашої країни після акту агресії", - розповів глава держави.
 
За його словами, це проект Європейського інвестиційного банку, який називається "надзвичайна кредитна програма відновлення сходу України". Він коштує 200 млн євро, з яких вже затверджені проекти Донецької області.
 
Нагадаємо, окупаційні війська Росії 11 разів за добу порушили режим припинення вогню, застосувавши шість разів озброєння, заборонене Мінськими домов­леностями, й витративши 44 снаряди та міни калібрів 122, 120 та 82 мм.