Сподівання від тріумфу: США переконалися у спроможності України тримати удар рф

13:43, 23.12.2022
Сподівання від тріумфу: США переконалися у спроможності України тримати удар рф

Зеленський під час виступу в Конгресі США. (Фото Офісу президента)

Є підстави вважати несподіваний, але очікуваний і результативний візит президента України В. Зеленського 21.12 .22 р. у Вашингтон тріумфальним. Адже у Білому Домі і Конгресі США українському очільнику були надані майже такі почесті і повага , якими зазвичай у стародавньому Римі вшановувалися тріумфатори переможних битв над ворогами імперії.

 

Загальновідомо, що велике пізнається на відстані. Проте, вже очевидно, що візит високої української делегації у Вашингтон є потужним політико-дипломатичним проривом у відносинах не лише із стратегічним партнером США, але і трансатлантичною спільнотою загалом. Президентом і конгресом США героїчний і нищівний для російського агресора спротив українців визнано таким, що убезпечує також і глобальну демократію та планетарні гуманістичні цінності.

 

Як і в аргументованій і переконливій доповіді В. Зеленського, американською стороною було визнано, що руйнівні зусилля терористичного Кремля через агентурні і корумповані лобістські механізми розколоти американський політикум і суспільство та єдність НАТО і ЄС, путін закономірно отримав протилежний результат, став міжнародним ізгоєм, а росія скотилася у статус ординарної регіональної держави.

 

Програє у війні із Україною і наближається до фрагментації  внаслідок наростання у суспільстві відцентрових процесів через усвідомлення національної ідентичності  провідними суб'єктами  федерації. Але із за ядерного статусу, поки що є загрозою світовій цивілізації.

 

Тому закономірно, що у заявах президента Д. Байдена і спікера палати представників  Н. Пелосі присутні не лише слова вдячності В. Зеленському  та Україні, але і щирі запевнення у подальшій всебічній двопартійній та двопалатний підтримці.

 

У відновленні суверенітету і територіальної цілісності України в міжнародно визнаних кордонах, відбудові зруйнованого агресором, стягненні із росії відповідних репарацій і притягнення неадекватної кремлівської верхівки та інших злочинців до міжнародної кримінальної відповідальності. Озвучено черговий транш мілітарної допомоги у сумі $1, 85 млрд.  із включенням ЗРК " Петріот", наміри виділити Україні $45 млрд  допомоги на 2023 фінансовий рік.

 

Словом, компліментарні оцінки і наростаюча дієва американська допомога засвідчують, що Вашингтон нарешті переконався у спроможності Києва тримати геноцидний терористичний удар Кремля і при наявності відповідної мілітарної допомоги та належної політико - дипломатичної підтримки партнерів, здатний  перемогти російського окупанта.

 

Завдяки такому, Держдеп організував тріумфальний візит глави української держави, незважаючи на складну обстановку на російсько-українському фронті. Фактично цим самим  Україні надається статус пріоритетного союзника поза НАТО, що поряд із "ленд-лізом" відкриває для Києва невичерпне джерело військово-технічної, фінансово-економічної і гуманітарної допомоги.

 

Звичайно корисніше було б закріпити подібний статус відповідною юридично зобов'язуючою угодою за підписом обох президентів. Важливо наголосити, що за лаштунками візиту обговорювалися і питання, про які громадськість обох країн і світ дізнаються згодом, слідкуючи за перебігом подій у двосторонніх відносинах та на російсько-українському фронті .

 

Поза сумнівом, що через хворобливе ставлення до світу (за влучним визначенням В. Зеленського) Кремлем вживатимуться заходи із торпедування союзницького альянсу Києва і Вашингтону. Бо вже 22.12. 22 р путін  саркастично критикував  тактико-бойові характеристики ЗРК " Петріот ", звинувачував Україну у небажанні вести переговори, а США у підбурюванні Києва до ескалації війни.

 

З цього приводу матимемо на увазі дещо конспірологічну інформацію про те, що російська академія наук, правники і близьке політико-бізнесове оточення узурпатора опрацьовують ідею матеріалізації в Росії спадкової конституційної монархії.

 

Імператором якої буде освячений Кирилом  і новітнім російським боярством путін. Але головною умовою реалізації такого проєкту є повне загарбання України, без якої росія не може відновити імперський статус. І в такому МЕГАЛОМАНЬЯКА і соратників надихає приклад Петра 1, який змінив найменування царської Московії  на імперську росію після повної окупації України. Зайве коментувати, яку загрозу від такого матимуть Європа і  Світ .

 

І все ж є переконаність, що Вашингтон, ЄС і НАТО розуміють, що перемога України є гарантом їхньої безпеки, а також запорука переобрання  на другий президентський термін небайдужого до України Д. Байдена у 2024 році.

 

Вкотре варто наголосити, що повноцінною гарантією безпеки України може бути лише її членство в НАТО. І для такого Київ має незаперечні підстави, освячені кров'ю багатьох українських воїнів-героїв на війні із російським окупантом. В іншому випадку, Україні варто повернути ядерний статус, оскільки ядерна росія-сусід, це перманентна загроза і реагує лише на фактор сили.

 

 А поки що українство сподівається на те, що тріумфальний візит в США  В. Зеленського сприятиме незворотному  і динамічному процесу деокупації всієї території  Вітчизни та досягненню справедливого миру .

 

Василь БОГДАН, експерт з питань  безпеки, генерал- лейтенант, публіцист

  • Українські митці — не російські

    Пам’ятаємо, як у післявоєнні роки сталінська камарилья вела боротьбу з т. зв. «космополітами», тобто тими людьми, які, побувавши в Європі, цікавились європейським способом життя, культурою, мистецтвом тих народів, яких московія «асвабаждала от гньота буржуазіі». >>

  • «Руський мір» інспірує в США неомаккартизм

    На берегах Потомаку не повинні забувати, як після другої світової війни Білому дому довелося долати поширення комуністичної ідеології колишнього СРСР створенням сумнозвісної комісії сенатора-республіканця ( ! ) Джорджа Маккарті із розслідування антиамериканської діяльності. >>

  • Чому Ізраїлю на відміну від України вдається тримати увагу світу

    Позитивні лицеміри бідкаються через чергову надану США високотехнологічну допомогу Ізраїлю - і традиційно не бачать причин чому ж Ізраїлю на відміну від України вдається тримати увагу найпотужнішої держави світу. >>

  • «Крокус» — коронація кривавого «карлика»

    Аналіз даних з відкритих джерел та отриманої конфіденційної інформації, в тому числі за кордоном, дає мені як слідчому МВС і начальнику відділу військової контррозвідки СБУ (в минулому) зробити наступні висновки приватного розслідування теракту, вчиненого у Підмосков’ї >>

  • Заміна Залужного на Сирського у побудові ліній оборони нічого не змінила

    Уся наша оборона це те, що встигла викопати піхота своїми лопатами, і якісь деревця, які піхота сама собі зробила для перекриття в сусідній посадці. Тому втрати у нас шалені від гранат з дронів та гранатометів, від мінометів. >>