Горький про основи російської відсталості та волі до руйнування

18:05, 27.11.2022
Горький про основи російської відсталості та волі до руйнування

Викрутаси сучасної Росфедерації мають глибоке коріння. (facebook.com/Zhuravelll)

Колись пролєтарскій пісатєль Максим Горький у статті "О русском крестьянстве" підбив підсумки свого багаторічного дослідження "простого наріда" московської імперії.

 

Навіть радянська цензура забороняла публікувати цей твір, бо в ньому забагато подробиць про поведінку "народа-богоносця" під час громадянської війни та яскраво зображено сутність тих, кого нам століттями нав'язували як "брат'єв" або взагалі як "одіннарод", хоча деякі елементи співпадіння темного відсталого менталітету ми дійсно спостерігаємо досі.

 

Горький підмітив, вивчив та описав природжену нездатність рускіх людєй до облаштування місця свого проживання, їхнє постійне тяжіння до невпинної експансії, звірячу жорстокість та схильність до примітивного комунізму.

 

Це не проіскі ворожої пропаганди або дрімучіх бандерівців - слова російського радянського класика.

 

І всі ці "чесноти" більшовики зуміли використати в своєму "кінці епохі жадібності" та поставили їх на службу новій імперії - через це "О русском крестьянстве" потрапила під заборону, бо  занадто показовими були збіги в описанні темної царсько-російської та змінившої її червоної орди.

 

Викрутаси сучасної Росфедерації мають глибоке коріння.

 

Грузія, Сирія, Венесуела, Африка, Україна - це не просто пУтін, це набагато глибше та фундаментальніше.

 

І кадрам з тортурами та знущанням над полоненими та цивільними з боку російських військових дивуватися не доводиться - "русское крестьянство" традиційно свіжувало та роздирало своїх, з яких причин йому інакше відноситись до чужих?

 

Дивувало інше - чергова спроба українців "договоріться" з тим, хто за природою недоговороздатний, мислить примітивними категоріями завойовника та ґвалтівника.

 

Не треба було бути пророком, щоби спрогнозувати нічкемність таких потуг,  вони завжди б'ють в слабкі місця - як про це попереджають їхні ж класики.

 

...За Горьким, основою російської відсталості та волі до руйнування - є жива в віра в "сказочное царство", де "люди живут безмятежно, без антихристовой суеты"; їхнє "безразличие, убивающее способность думать" та "множество суеверий и никаких идей".

 

Нічого не нагадує?

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ми не брати. Як учені довели відсутність «рідства» між українцями і росіянами.