Україна вшановує пам'ять жертв голодоморів

10:58, 26.11.2022
Україна вшановує пам'ять жертв голодоморів

Щодесятиліття радянська влада приносила штучний голод на українську землю. (facebook.com/epifaniy)

Сьогодні Україна вшановує пам'ять жертв голодоморів на території України. Не одного лише Голодомору-геноциду, який російська пропаганда досі наполегливо намагається називати «голодом по всій території Совєтського Союзу», а трьох актів масового жорсткого терору: 1921-1923, 1932-1933 та 1946-1947 років.

 

Щодесятиліття радянська влада приносила штучний голод на українську землю – з метою зламати, знищити тих, хто досі насмілювався називати себе українцями. У «перервах» між голодоморами українці зазнавали репресій, їх кидали на амбразури у складі Червоної армії або ж розстрілювали як «зрадників».

 

Сьогодні кремлівська влада – пряма ідейна «спадкоємиця» радянського тоталітарного режиму – продовжує ту ж саму політику винищення українства. Вони продовжують залякувати нас холодом і голодом, як це робили їхні попередники сто років тому. Позбавляють нас світла і тепла, намагаючись зломити та підкорити.

 

Та для українців холод і голод не такі страшні, як опинитися знову в підкоренні злу. Доки ми продовжуємо чинити йому опір, доки бережемо свою гідність і свободу, доки захищаємо загальнолюдські цінності, доки пам'ятаємо про наших полеглих і наших захисників та молимося про них – ми залишаємося на боці Добра.

 

І жодному диктатору не вдасться підкорити тих, хто знає свою історію, стоїть на захисті тих, кого любить, і пам'ятає своїх загиблих. Українці – пам'ятають.

 

Тож молімося сьогодні за душі невинних жертв голодоморів і просімо Господа за заступництво для всієї України у ці складні часи.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 90 років від гірких жнив. Радянсько-російська влада цілеспрямовано знищувала українців голодом.