Воїни з «Азовсталі» – новітні герої

01:21, 24.05.2022
Воїни з «Азовсталі» – новітні герої

Митрополит Епіфаній під час спілкування з дружинами і матерями захисників «Азовсталі». (Фото ПЦУ)

Божого благословіння і захисту нашим захисникам, які для всього світу стали уособленням надзвичайної стійкості й мужності, незламної сили духу і надії, – нашим новітнім героям.

 

Сьогодні мав нагоду духовно підтримати дружин і матерів захисників з «Азовсталі», надійний тил наших воїнів, які вірять і моляться за якнайшвидше повернення своїх рідних з російського полону, що пережили справжнє пекло на землі.

 

Про мученицькі страждання своїх рідних, яких обстрілювали з усіх можливих видів зброї, в тому числі і забороненої, зі сльозами на очах розповідали рідні маріупольських захисників, боячись тепер, що їхнє перебування в російському полоні стане черговим пеклом з тортурами, знущаннями та катуваннями, які дозволяють собі чинити окупанти.

 

Немає сумнівів, що воїни з «Азовсталі» – новітні герої. І я переконаний, що вони повернуться додому та прошу про це Господа.

 

Не ми розв’язали цю війну, але ми обов’язково в ній переможемо – силою духу, єдністю, згуртованістю, взаємодопомогою і милосердям. Ми будемо і надалі молитися, аби Всемилостивий Господь допоміг нам побороти це нашестя диявольського зла на нашій рідній землі, в нашій вільній та свободолюбивій країні. Слава Україні! Слава її героям!

 

 

Як повідомляла «УМ», Священний Синод ПЦУ доручив митрополиту Київському і всієї України Епіфанію звернутися до Кабміну з проханням передати один із храмів Верхньої Лаври та окремі її приміщення у користування Помісній церкві.