Популізм і крайнощі Зеленського

12:34, 02.02.2022
Популізм і крайнощі Зеленського

Фракція "ЄС" під час виступу Зеленського у Раді. (facebook.com/iryna.gerashchenko)

Уважно ознайомилася з указом Зеленського.
 
Мушу констатувати, в умовах пікіруючого рейтингу, пан Зеленський займається популізмом , шарахається в крайнощі і панікує: ще вчора він і Ко ставили на військовий облік всіх жінок - сьогодні вже скасовують призов, правда, не прям сьогодні, а післязавтра, акурат до омріяного другого терміну.
 
Також Зеленський пропонує збільшити кількість контрактників на 100 тисяч, при цьому забув, що й зараз ЗСУ недоукомплектовані на 40% через низькі зарплати і невирішення соціальних проблем військовослужбовців.
 
Нагадаю, наприкінці грудня Зеленський вже  видав указ, про підняття зарплат ЗСУ з … 2023 року,  що викликало серйозне обурення серед військових і їх родин.
 
І ось тепер він доручає уряду тільки розробити законопроєкти про підняття зарплат. 
 
Панове Зеленський і Шмигаль, даруємо Вам  вже зареєстрований "Європейською Солідарністю" законопроєкт  6518, який передбачає установлення  мінімального розміру посадового окладу військовослужбовця не менше розміру двох прожиткових мінімумів для працездатних осіб, визначеного станом на 1 січня відповідного календарного року.
 
І, звичайно, законопроєкт 6542, де 50 млрд грн вже сьогодні перепрофільовується на ЗСУ з великого крадівництва.
 
Видатки планується спрямувати на підняття грошового забезпечення військовослужбовців з розрахунку середньої заробітної плати по ЗС України в розмірі 40 тис. грн.
 
Можемо проголосувати прям завтра - на позачерговій сесії!