Українську армію збільшать на 100 тисяч осіб – указ Президента

11:18, 01.02.2022
Українську армію збільшать на 100 тисяч осіб – указ Президента

Українська армія стає дедалі сильнішою та потужнішою. (Фото з відкритих джерел)

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про перехід України до засад професійної армії. Збільшення  відбудеться протягом наступних трьох років – чисельності ЗСУ зросте на 100 тисяч осіб.

 

Як інформує УМ, підписання документа відбулося під час виступу глави держави на відкритті сьомої сесії IX скликання Верховної Ради.

 

«Розроблено указ Президента України про зміцнення обороноздатності держави і привабливості військової служби. Цим указом передбачено збільшення грошового забезпечення усіх військових до рівня не нижче трьох мінімальних заробітних плат. Перехід України до засад професійної армії. Розроблено систему кар’єрного росту офіцерів, а також збільшення протягом наступних трьох років чисельності ЗСУ на 100 тисяч осіб професійної армії», - сказав Президент.

 

Крім того, йдеться про створення додаткових 20 бригад ЗСУ. «Цей указ – це старт переходу Україну на професійну армію. Цей указ не тому, що скоро війна, а для того, щоб скоро і надалі був мир в Україні», - наголосив Глава держави.

 

Він також додав, що йдеться і про розробку концепції житлового забезпечення військовослужбовців, ветеранів та членів іх сімей.

 

Президент під оплески підписав цей указ.

 

Він також додав, що військова технічна допомога Україні з 2014 року найбільша і продовжує надходити. А головна філософія України незміна, і ми продовжуємо її дотримуватись. «Вона проста і зрозуміла - ми цінуємо підтримку всіх. Ми розраховуємо тільки на себе. Ми - сильна країна, у нас прекрасні дипломати, краще за них лише наші військові. Ми маємо захищати тих, хто захищає нас», - підкреслив Зеленський.

 

Як повідомляла УМ, Президент Володимир Зеленський переконаний, що нагнітання паніки на міжнародній арені щодо можливого вторгнення Росії в Україну неабияк шкодить економіці України.