Князь Володимир обрав для нас політичний вектор

13:33, 28.07.2020

1032 роки тому збулося пророцтво Святого Апостола Андрія Первозваного: «На цих горах засяє благодать Божа, і буде місто велике, і церков багато воздвигне Бог».

 

Тоді святий рівноапостольний князь Володимир зробив доленосний вибір – прийняв християнство сам і охрестив Русь-Україну. У далекому 988 році він обрав для нас не лише релігію, але й політичний вектор. Так з часів Володимирового Хрещення Україна є невід'ємною частиною християнської європейської цивілізації.

 

А майже 2 роки тому Господь знов послав нам велику радість – 15 грудня 2018 року Україна здобула духовну незалежність, було створено Православну церкву України. 6 січня 2019 року, надаючи Томос про визнання автокефальною ПЦУ, Вселенський Патріарх Варфоломій наголосив, зачитавши такі слова із тексту Томосу: «щоб ми навчилися «зберігати єдність духа в союзі миру» (Еф. 4:3).

 

Зараз, коли знову піддається сумніву право українців молитися Господу українською мовою, коли отримання Україною Томосу називають «розпалюванням міжрелігійної ворожнечі», ми маємо пам’ятати, що саме єдність і духовна сила українського народу є нашою найсильнішою зброєю.

 

Так само, як ми захищаємо і зміцнюємо нашу державну незалежність, ми будемо зміцнювати нашу церкву, захищати нашу духовну свободу. І з Божою поміччю ми переможемо.

 

Вітаю кожного українця в Україні та поза її межами з Днем Хрещення Руси-України! Слава Богу і Слава Україні!