Вшануймо українських миротворців!

16:35, 15.07.2020
Вшануймо українських миротворців!

Діяльність українських миротворців в ім’я миру, добра і правди має кількадесятилітню історію.

Вже сім років поспіль ми державним святом вшановуємо українських миротворців, хоча їхня діяльність в ім’я миру, добра і правди має кількадесятилітню історію.

 

Понад 40 тисяч військовослужбовців Збройних сил України, починаючи з 1992 року, взяли участь у різноманітних міжнародних миротворчих операціях. А коли прийшов час захищати власну державу, вони стали миротворцями і на рідній землі. Глибока повага та щира подяка вашій мужності та вірності присязі!

 

Про миротворців Господь говорив під час Нагірної проповіді: «Блаженні миротворці, бо вони синами Божими назвуться» (Мф. 5: 9). Миротворці врегульовують конфлікти, захищають цивільне населення, боронять права і свободи людей, а отже – захищають головне – мир, і цим виконують настанову Сина Божого, Який благовістив мир і добро людям.

 

Сьогодні згадаймо також тих, хто загинув під час миротворчих місій – світла пам'ять про них житиме у наших серцях. Особливу підтримку хочу висловити родинам миротворців: дякую вам за витримку й підтримку ваших рідних, які в різних куточках землі своїми ділами служать ближнім та виконують заповідане Богом благе діло.

 

Миру вам, добра та нових звершень в ім’я правди!