Капітуляція вже відбулася в головах депутатів правлячої партії

09:56, 26.12.2019

Прочитав про депутата-слугу Олексія Устенка, котрий заявив в ефірі, що Росія розпочала військову агресію проти України через скасування мовного закону Ківалова-Колєсніченка.

 

Подивився його біографію. У лютому 2014-го йому не було ще й 20-ти, факультет економіки київського економічного університету, а з осені 2014-го навчання в Лондоні.

 

Зрештою, це могло б бути виправданням, якби в цей самий час в кількох кілометрах від його університету студенти-однолітки не йшли під кулі з фанерними щитами, а пізніше українці Лондона не пікетували російське посольство і не перераховували гроші на фронт.

 

Ну ок, можливо не до того було. Граніт науки, семінари, конспекти. Тоді вже питання до керівництва фракції. Можливо в Трускавці пртрібно було не «концептуального тигра» шукати, а елементарно прочитати короткий курс сучасної історії України. Щоб було нормальне уявлення про причинно-наслідкові зв’язки. Бо так недовго депутатам слугам договоритися до «распятого мальчіка» і «каратєлєй-правосєков».

 

Але якщо глянути на ситуацію ширше, то в особі Устенка ми якраз і маємо виразника інтересів «уставших от войни», які цю війну не те, щоби в очі не бачили, вони навіть уявлення не мають коли і чому вона почалася.

 

Ми можемо скільки завгодно виходити на акції «Ні - капітуляції!», але коли ця капітуляція вже відбулася в головах депутатів правлячої партії, то я навіть не знаю чим можна зарадити.