Мінські угоди й особливий статус Донбасу: рак, сверблячка і компреси

15:33, 16.12.2019
Мінські угоди й особливий статус Донбасу: рак, сверблячка і компреси

Про рак і сверблячку.

 

Російська окупація Донеччини та Луганщини так само як окупаційна адміністрація ОРДЛО – це ракова пухлина в тілі України, яка дуже хоче розмножуватися. Мінські домовленості – це медичний висновок і протокол, в якому Росія написала, що це не рак, а сверблячка.

 

І щоб полікуватися треба прикласти «компресики» до здорового тіла зі змін до Конституції і Закону про особливий статус. А ще «попарити ноги» в залізничних перевезеннях. При цьому Росія знає, що компресики і парення ніг пришвидшать метастази і смерть.

 

І весь світ знає, що це – рак, а не сверблячка. І ми знаємо і влада знає, але вперто ставить компресики нам замість того, щоб робити хімію їм. Особливий статус для російської окупаційної влади знову є у змінах до Конституції.

 

Цього разу його прикрили в пункті 16 частини першої статті 92: «Виключно законами України визначається … правовий статус адміністративно-територіальних одиниць». Саме під цю норму запустять закон про особливий статус окупованих територій, розганяючи метастази розпаду країни по здоровому тілу.

 

І допоможе у цьому залізничне сполучення з окупованими територіями, яке задекларував міністр закордонних справ.

 

Оксана Сироїд, голова партії “Об’єднання “Самопоміч”, колишній віце-спікер Верховної Ради

Фейсбук, 16.12.2019