Завищення вартості закупівлі спортінвентарю міністром Ждановим підтвердили результати торгів

11:51, 12.07.2019

На днях відбувся аукціон по закупівлі малоцінного спортивного інвентарю та інвентарю індивідуального користування для забезпечення підготовки та участі національної збірної команди України з легкої атлетики у міжнародних змаганнях: бар’єри для бар’єрного бігу, легкоатлетичні диски, молоти і списи та багато іншого – всього більше 70-ти найменувань.


При цьому міністр молоді та спорту України Ігор Жданов традиційно у своєму наказі про придбання цього інвентарю завищив його вартість у 1,5 рази (4 691 941 грн.) порівняно з ринковою, оскільки міністр і його зграйка планували, що виграти торги має гоцульська ТОВ «Атлетика Віва».


Але завдяки професійній роботі працівників Управління «Укрспортзабезпечення» також вже традиційно для міністра «щось пішло не так» і кошти не перетечуть в його кишеню, а підуть на закупівлю ще більшої кількості інвентарю для розвитку українського спорту.


Завищення вартості міністром підтвердилося результатами торгів – пропозиція переможця склала 2 783 994 грн., тобто на 1 908 000 грн. нижча ціни закладеної міністром.


ТОВ «Атлетика Віва» у чергове програло. Мабуть не готове працювати чесно без ефективної адміністративної підтримки з міністерства.


Разом з тим є прогрес: ТОВ «Атлетика Віва», яке за задумом Ігоря Жданова мало виграти, все ж вступило у боротьбу, знизивши свою пропозицію із стартових 4 425 600 грн. до 2 950 000 грн.


Схоже ми зрештою навіть це ТОВ змусимо працювати чесно.
 

Дивіться власними очима у системі Прозорро.

 

Тарас Сириця, 9 липня 2019 року, Facebook