Удар по аеродрому «Миргород»: українськіа авіація зазнала значно менших втрат, ніж повідомляють росіяни

03.07.2024
Удар по аеродрому «Миргород»: українськіа авіація зазнала значно менших втрат, ніж повідомляють росіяни

У понеділок окупанти накрили «Іскандерами» військовий аеродром біля Миргорода, а потім влаштували традиційне «побєдобєсіє» навколо кількості знищених літаків. (Фото з сайту wikipedia.org.)

У понеділок окупанти накрили «Іскандерами» військовий аеродром біля Миргорода, а потім влаштували традиційне «побєдобєсіє» навколо кількості знищених літаків.
 
Їхній запал дещо пригасив колишній речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.
 
За його словами, наші летовища рашисти обстрілюють фактично щодня, направляючи на них безпілотники і ракети. У цих непростих умовах українські військові зберігають літаки і виконують бойові завдання. 
 
«І я не буду деталізувати, якими неймовірними зусиллями це робиться, — повідомив він. — Це війна, і, на жаль, не без втрат техніки. За порєбріком шалено тішаться, приписують у свої здобутки купу бортів Су-27. Нехай! Так завжди. Не все так страшно, як ви, українці, пишете на емоціях. Удар був. Є певні втрати, але зовсім не такі, як приписує собі ворог. Зрештою вони завжди так роблять з початку вторгнення».
 
На тлі цієї сумної події з’явилася й оптимістична новина. Нідерланди схвалили експортну ліцензію, необхідну для відправки в Україну 24 винищувачів F-16 та 7 двигунів до них.
 
Очікується, що літаки передадуть українським військовим уже цього літа, але про точні терміни з міркувань безпеки не йдеться.
 
Новину поширило нідерландське видання De Telegraaf із посиланням на заяву, яку зробила в Палаті представників у парламенті країни міністр оборони Кайса Оллонгрен.
 
Як відомо, Бельгія, Данія, Нідерланди та Норвегія зобов’язалися надати Україні близько 80 винищувачів F-16 американського виробництва.
 
Тим часом ситуація на фронті й далі залишається надзвичайно складною, оскільки кацапи не шкодують техніку і людей у намаганні захопити нові території. Ворожі ЗМІ постійно повідомляють про чергові перемоги в боях.
 
Але трапляються і ситуації, коли навіть високопоставлені кремлівці починають підозрювати щось неладне. Днями горезвісний «сенатор» Дмитро Рогозін з тривогою повідомив про намір ЗСУ розмінувати фронт на Василівському напрямку Запорізької області при допомозі ударних БпЛА. Він натякнув, що така тактика може свідчити про підготовку наступу.
 
«Мені дуже це не подобається», — резюмував він. 
 
Застрягли рашисти і в районі Вовчанська. Лише за минулий тиждень захисники 3-ї окремої штурмової бригади знищили на Харківському напрямку 500 окупантів, танк, 152-міліметрову гармату, три безпілотні розвідники ZALA, радіолокаційну станцію, антени і РЕБ. Загальні втрати рашистів теж вражають.
 
За даними Генштабу, з початку повномасштабного вторгнення в Україні полягло понад 545 тисяч 90 москалів, а також було знищено 8 тисяч 107 танків, більш ніж 15 тис. 566 броньованих машин, 14 тис. 655 артилерійських систем тощо.
 
Найгарячішою точкою фронту залишається й надалі Донецький напрямок. Наступним містом, яке росіяни намагаються повністю знищити, став Торецьк.
 
За словами офіцера ЗСУ з позивним «Алекс», рашисти засипають місто КАБами в надії, що влучать у наших захисників.
 
«Недостатність розвідданих компенсують великою кількістю авіабомб, — повідомив він у телеграм. – Мирним жителям краще покинути місто. Москалям усе одно, що бомбити. Ваш знищений дім може стати «штабом нацистів» на відео у пропагандонів».