Спасо-Преображенський собор у Чернігові відкриють для відвідувачів

17:09, 27.06.2024
Спасо-Преображенський собор у Чернігові відкриють для відвідувачів

Спасо-Преображенський собор у Чернігові чекає на відвідувачів. (facebook.com/oldchernihiv)

Спасо-Преображенський собор у Чернігові привели до ладу після того, як його 30 років орендувала УПЦ Московського патріархату, та відкривають для відвідувачів.

 

Відкриття відбудеться на День Конституції України, 28 червня.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Національний заповідник «Чернігів стародавній» у четвер.

 

«Результат злагодженої роботи багатьох - 28 червня о 13:00 Спасо-Преображенський собор відкритий для кожного українця! Щодня, без обідньої перерви!

 

Завітайте і відчуйте силу 1000-річної пам'ятки і світло, яка відтепер вона дає кожному!», - йдеться у повідомленні.

 

У Заповіднику закликають відвідувачів врахувати, що 28.06. і 29.06.24 року у Спасі Чернігівському буде експонуватися унікальний артефакт нашої історії - печатка князя Святослава Ярославича, одного із будівничих собору, дарунок Олексія Шереметьєва "Чернігову стародавньому".

 

Квитки на відвідування, екскурсійне обслуговування в касі в приміщенні Колегіуму.

 

Нагадаємо, у червні Спасо-Преображенський собор у Чернігові отримав для постійного експонування печатку князя Святослава Ярославовича, сина Ярослава Мудрого.

 

Як повідомляла «УМ», унікальну історичну пам’ятку - Спасо-Преображенський собор у Чернігові приводили до ладу після московського попівства певний час.

 

Реставратори зубними щітками відчищали розпис на стінах від нагару, прибирали сміття та демонтували конструкції церковної общини.