У Міноборони не погодились зі збільшенням терміну оновлення даних до 150 днів

16:33, 25.06.2024
У Міноборони не погодились зі збільшенням терміну оновлення даних до 150 днів

Українці все частіше звертаються до рекрутингових центрів, а вже потім оновлюють дані. (facebook.com/MinistryofDefence.UA)

Міністерство оборони не підтримало законопроєкт №11305 авторства нардепів від фракції «ЄС» про збільшення термінів оновлення даних для військовозобов’язаних з 60 до 150 днів.

 

Свою позицію відомство змінило протягом доби. 

 

Як інформує Україна молода, спочатку співавтор проєкту закону Володимир Ар’єв оприлюднив відповідь за підписом міністра оборони Рустема Умєрова про підтримку у соцмережах.

 

Зокрема, в документі від 24 червня, який підписаний паном Умєровим і оприлюднений у системі електронного документообігу (СЕДО), зазначається, що законопроєкт  №11305 підтримується Міністерством оборони України.

 

«Міноборони підтримує мій з колегами законопроєкт про продовження на 90 днів терміну оновлення даних військовозобов’язаними», - додав у описі пан Ар’єв.

 

У коментарях до допису нардеп не зміг спрогнозувати коли саме законопроєкт буде проголосовано у залі. Мовляв, це залежить від рішення Банкової, а не керівництва Ради. 

 

ДОПОВНЕНО: Одразу після цього Міноборони України повідомило, що вже не підтримує збільшення термінів оновлення даних для військовозобов’язаних з 60 до 150 днів.

 
Про це ідеться в листі міністра Рустема Умєрова Верховній Раді від 25 червня, повідомляє УП
 
 

Нагадаємо, що проєкт закону передбачає зміну терміну оновлення даних для військовозобов’язаних з 60 на 150 днів.

 

Наразі військовозобов‘язані мають оновити дані упродовж 60 днів із дня набрання чинності законом, тобто до 18 липня. Зробити це можна у ТЦК та СП, у ЦНАПах або у застосунку «Резерв+».

 

Як повідомляла «УМ», наприкінці травня Ар’єв наголосив, що за відведений законом час усі військовозобов’язані не встигнуть оновити дані.

Тому нардепи зареєстрували законопроєкт про збільшення терміну для оновлення даних з60 до150 днів"