Новий закон про мобілізацію набув чинності: застосунок «Резерв+» можна завантажити

09:48, 18.05.2024
Новий закон про мобілізацію набув чинності: застосунок «Резерв+» можна завантажити

Своє місце у війську може знайти кожен. (Фото Міноборони України)

Оновлений закон про мобілізацію та військовий облік набув чинності в Україні у суботу, 18 травня.

 

Також Міноборони запустило мобільний додаток до електронного кабінету військовозобов’язаного «Резерв+» - він вже доступний для завантаження на смартфонах. Тож кожен українець може оновити власні дані без відвібування ТЦК та СП або ЦНАП.

 

Про це повідомляє Україна молода.

 

Закон встановлює, що мобілізації підлягають військовозобов'язані від 25 до 60 років.

 

Під час мобілізації чоловіки віком від 18 до 60 років зобов'язані мати при собі військово-обліковий документ і пред'являти його на вимогу уповноваженого представника ТЦК і СП або поліцейського, а також представника Держприкордонслужби України в контрольованому прикордонному районі та на пунктах пропуску.

 

Протягом 60 діб після набрання чинності законом (до 18 липня включно) усі військовозобов'язані мають уточнити свої персональні дані, зокрема адресу проживання, номери засобів зв'язку, адреси електронної пошти (за її наявності). Ця норма закону також поширюється на заброньованих осіб, осіб з відстрочкою від мобілізації та жінок-військовозобов'язаних.

 

Уточнення даних відбувається через ТЦК та СП, центри надання адміністративних послуг або електронний кабінет призовника, військовозобов'язаного чи резервіста.

 

Громадяни реєструють електронний кабінет за бажанням.

 

Як інформує Міністерство оборони, електронний кабінет військовозобов’язаного «Резерв+» можна завантажити:

 

для Android за посиланням.

 

або IOS за посиланням.

 

Міноборони пояснило, що Резерв+ надає можливість оперативного оновлення даних та доступу до інформації у реєстрі "Оберіг". Після оновлення даних у застосунку можна буде побачити інформацію з реєстру "Оберіг" щодо себе.

 

Також з 18 червня у застосунку Резерв+ також заявиться QR-код, відсканувавши який відповідні представники влади зможуть миттєво отримати інформацію про ваш статус як військовозобовʼязаного, призовника або резервіста.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Застосунок «Резерв+». Як оновити дані онлайн