Президент Ірану Ібрагім Раїсі загинув у авіакатастрофі

09:32, 20.05.2024
Президент Ірану Ібрагім Раїсі загинув у авіакатастрофі

Політик-консерватор Ібрагім Раїсі був президентом Ірану з серпня 2021 року. (en.mehrnews.com)

Президент Ірану Ібрагім Раїсі та міністр закордонних справ країни Хосейн Амір-Абдоллахіан загинули у авіакатастрофі, яка сталася 19 травня 2024 року на кордоні з Азербайджаном.

 

Як інформує Україна молода, загибель президента та його делегації на вертольоті  офіційно підтвердив віце-президент Ірану Мохсен Мансурі, передає інформаційне агенство Mehr у понеділок.

 

Зазначається, що гелікоптер розбився в густому лісі у провінції Ірану Східний Азербайджан.

 

Перший віце-президент Мохаммад Мохбер провів екстрене засідання кабінету міністрів Ірану в понеділок вранці у зв'язку з загибеллю президента і глави МЗС країни.

 

Саме він виконуватиме обов'язки президента до нових виборів.

 

Після цього іранське офіційне агентство новин IRNA повідомило, що президент Ірану і міністр закордонних справ країни загинули в результаті аварії вертольота 19 травня.

 

 

Mehr news пише, що загинули всі пасажири гелікоптера, серед яких також були губернатор іранської провінції Східний Азербайджан Малек Рахматі, аятола Мохаммад Алі Але-Хашем, представник лідера Ісламської революції в провінції Східний Азербайджан та ще кілька людей.

 

Як повідомляла «УМ», вертоліт, який перевозив президента Ірану Ібрагіма Раїсі, потрапив в аварію вдень 19 травня.

 

Це сталося в районі азербайджанського міста Джульфа, адже президент Ірану саме повертався з Азербайджану, де мав зустріч із президентом Ільхамом Алієвим.

 

Зауважимо, що політик-консерватор Ібрагім Раїсі був президентом Ірану з серпня 2021 року. Його адміністрацію звинувачували у постачанні безпілотників до росії під час її вторгнення в Україну, а також у жорсткому придушенні повстань в Ірані.

 

Нагадаємо, 14 квітня Іран масовано атакував Ізраїль з використанням дронів "Шахед" і балістичних ракет.