Британські ЗМІ оприлюднили контракт на поставки боєприпасів з Ірану до рф

13:45, 05.06.2023
Британські ЗМІ оприлюднили контракт на поставки боєприпасів з Ірану до рф

Іран продав росії боєприпасів для війни проти України більше, ніж на мільйон доларів.

Британські ЗМІ оприлюднили перший доказ, що Іран продавав росії боєприпаси для війни проти України.

 

Як інформує Україна молода, про це йдеться в матеріалі Sky News.

 

Видання опублікувало у вільному доступі контракт, що є першим вагомим доказом того, що з Ірану поставляли росії боєприпаси для війни проти України.

 

Як зазначається, якщо 16-сторінковий документ від 14 вересня 2022 року є справжнім, він, ймовірно, призначений для зразків різних розмірів артилерійських та танкових снарядів та ракет вартістю понад 1 млн доларів.

 

Анонімне джерело поділилося документом із п’ятьма сторінками можливо пов’язаного контракту. Він включає стовбури для танка Т-72 та стовбури для артилерійської зброї гаубиці. Також включені снаряди для боєприпасів. Це угода на суму 740 тис. доларів.

 

При цьому джерело у службі безпеки зазначило, що “це контракт між іранцями та росіянами щодо боєприпасів”.

 

“Ми вважаємо, що він на 100% справжній”, – заявило анонімне джерело.

 

Видання Sky News показало документи прем’єр-міністру України Денису Шмигалю під час його візиту до Великої Британії у травні. Також їх показали міністру закордонних справ Британії Джеймсу Клеверлі. Україна і Британія повідіомили, що збираються перевірити справжність матеріалу і вживуть заходів, якщо він виявиться справжнім.

 

“Ми підозрювали, що відбувається щось подібне. Як тільки ми перевіримо це належним чином, ми зможемо діяти у зв’язку з цим”, – заявив в інтерв’ю Sky News посол України у Британії Вадим Пристайко. 
 

Як повідомляла УМ, британська розвідка припускає, що росія почала регулярно отримувати невелику кількість іранських дронів Shahed.