Лубінець розіслав колегам-омбудменам відео розстрілу росіянами полоненого бійця ЗСУ

20:08, 06.03.2023
Лубінець розіслав колегам-омбудменам відео розстрілу росіянами полоненого бійця ЗСУ

Дмитро Лубінець відреагував на розстріл українського військовополоненого. (facebook.com/lubinetsdmytro)

Розстріл українського військовослужбовця, який потрапив у полон, - це порушення Женевських конвенцій, за яке Росія понесе відповідальність.

 

Омбудсмен Дмитро Лубінець вже відправив відео міжнародним партнерам та колегам з різних країн світу.

 

Як інформує Україна молода, про це уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець повідомив у Telegram.

 

«Коли у всьому світі слова "Слава Україні" викликають шану, повагу та гордість, росіяни за українське гасло розстрілюють»,- написав омбудсмен.

 

Він нагадав, що розстріл українського військовослужбовця, який потрапив у полон, - це порушення Женевських конвенцій.

 

 

Відтак, росії доведеться відповідати за кожен скоєний воєнний злочин.

 

"Дуже боляче дивитися на те, що роблять з нашими людьми окупанти. Мета України, як і всього демократичного світу, - притягнення Російської Федерації до відповідальності", - додав Лубінець.

 

Він зазначив, що направив відео міжнародним партнерам та колегам-омбудсманам з різних країн світу як підтвердження чергового воєнного злочину Росії.

 

 

Як повідомляла УМ, у понеділок, 6 березня, соцмережами почало ширитись відео, на якому український військовий, котрий потрапив у полон окупантів, каже: "Слава Україні". Відразу після цих слів загарбники розстріляли українця. В Офісі президента пообіцяли помститись за його смерть.