Партійні «гниди» небезпечніші ніж «москальські воші»: Президента закликали навести порядок у владі-2

13:42, 04.02.2023
Партійні «гниди» небезпечніші ніж «москальські воші»: Президента закликали навести порядок у владі-2

Володимир Зеленський із оточенням на Банковій під час воєнного стану. (Фото Офісу президента)

Завершення. Початок матеріалу читайте за посиланням.

 

Зеленського і його «друга дитинства» ексголову СБУ Баканова принциповий слідчий ще не допитував у справі про навмисне вбивство працівниками СБУ кадрового  працівника ГУР МО Дениса Кірєєва (який працював під прикриттям «банкіра», володів українською, російською, французькою та англійською мовами). Нагороджений Зеленським орденом «Богдана Хмельницького» (посмертно). З почестями похований на Байковому кладовищі.

 

Допити Зеленського і Баканова чекають в недалекому майбутньому. Їм доведеться давати відповіді на запитання слідчого: за що, чому, за яких обставин підлеглі Баканова застрелили Кірєєва в салоні мікроавтобуса СБУ? Під час затримання Кірєєв  фізичного супротиву бійцям «Альфи» СБУ не чинив! Затримання Кірєєва  відбулося приблизно за 200 метрів від центральної будівлі СБУ, куди він зі своєю охороною їхав на автомобілі ГУР,  на запрошення керівника Департаменту контррозвідки СБУ.  Пересадивши Кірєєва в мікроавтобус, бійці «Альфи» повезли його не до офісу СБУ, а в сторону. За декілька кварталів від будівлі СБУ бійці «Альфи» викинули тіло Кірєєва з мікроавтобуса на вулицю…      

 

Зеленський і здача півдня України — зрада чи злочинна недбалість?

 

Президенту Зеленському як до Верховному головнокомандуючому  ЗСУ і вищому воєнно-політичному керівництву країни доведеться також  відповідати на запитання слідчого про причини і обставини здачі  ворогу півдня України, зокрема:

 

1. Чому, маючи в запасі цілу добу до взяття російськими військами під контроль Антонівський автомобільний міст, не був відданий наказ знищити його разом з Антонівським залізничним мостом та всі інші мости через р. Дніпро і водоканали зрошувальної системи в Херсонській області, що дозволило окупантам вийти на кордон Херсон – Нова Каховка – Каховка - Миколаїв?

 

2. Чому не був відданий наказ підірвати всі мости, які з’єднують Крим з материковою територією України, якщо вони, як стверджує Генштаб ЗСУ, були ЗАМІНОВАНІ?

 

3. Чому не були знищенні мости, які з’єднували Крим з материковою територією України, як тільки ворог рано вранці 24 лютого наніс перші ракетні удари по позиціям українських військ і по мостам пішли танки і бронетехніка агресора?

 

Щоб запустити механізми підриву мостів достатньо  декілька секунд (це не часи Другої світової війни, що потрібно було підпалювати бікфордів шнур або використовувати динамо-машину для підриву електричного детонатора через довгий провід для забезпечення безпеки підривника).

 

Військові експерти стверджують, що при знищенні цих мостів ворог НЕ ЗМІГ би  захопити Херсон і окупувати Херсонську область і значну частину Запорізької області.

 

Аналіз встановлених мною фактичних даних, отриманих свідчень і конфіденційної інформації  дає підстави зробити наступний ВИСНОВОК:

 

1). Загороджувальні  протитанкові мінні поля навколо пропускних пунктів «Чонгар»,  «Каланчак» і «Чаплинка»  на адміністративній межі з анексованим  Кримом були  РОЗМІНОВАНІ за НАКАЗОМ (розпорядженням)  Президента, Верховного головнокомандувача ЗСУ Володимира Зеленського.

 

2). Мости, які з’єднували півострів Крим з материковою частиною України, мости через р. Дніпро і мости через водоканали зрошувальної системи в  Херсонській області НЕ БУЛИ ПІДІРВАНІ (або були розміновані) за НАКАЗОМ (розпорядженням) Президента,  Верховного головнокомандувача ЗСУ Володимира Зеленського.

 

3). Наказ військовим (по команді) про РОЗМІНУВАННЯ міг віддати лише головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Руслан Хомчак (з 27 березня 2020 по 27 липня 2021), нині перший заступник секретаря РНБО.

 

4). Ці накази Хомчак міг відати лише підлеглим йому воєначальникам:

- начальнику інженерних військ ЗСУ генерал-майору Юрію Лукашику,

- начальнику Центрального управління інженерних військ ЗСУ генерал-лейтенанту Кравчук Миколі Івановичу,

- командувачу Оперативного командування «Південь» генерал-майору Ігорю  Палагнюку (з липня 2019 – 2021) або генерал-майору Андрію  Ковальчуку (з 2021 року).

 

5). Накази Хомчака повинні зберігатися в штабі Оперативного командування «Південь» (штаб знаходиться у м. Одеса) і у штабі  інженерних військ ЗС України, якщо до цього часу не знищені.

 

6). Саме через ці ДІЇ з ознаками злочинної недбалості або державної зради Президента, Верховного головнокомандувача ЗСУ Володимира Зеленського і головнокомандувача ЗСУ генерал-полковника Руслана Хомчака російські війська впродовж тижня захопили  і окупували південь України.

 

7). Це привело до жахливих трагічних людських жертв – загибелі десятків тисяч мирних жителів в окупованих містах і селах і декількох тисяч військових та інших тяжких наслідків.

 

8). Звільнення окупованих південних територій України відбувається з  суттєвими втратами особового складу ЗСУ.

 

Загальний висновок

 

Всю відповідальність за злочинну здачу півдня України з ознаками злочинної недбалості або державної зради, що призвело до багатотисячних людських жертв та інших тяжких трагічних наслідків, повинні нести в першу чергу Президент, Верховний головнокомандувач ЗС України Зеленський, головнокомандувач ЗСУ (на той час) генерал-полковник Хомчак, глава Офісу президента Єрмак, вище військове командування і члени уряду, які виконали злочинний наказ (письмовий чи усний – не має значення) про РОЗМІНУВАННЯ загороджувальних протитанкових мінних полів біля «Чонгара», «Каланчака», «Чаплинки» і наказ  про НЕ ПІДРИВ мостів (або їх розмінування), які з’єднували Крим з материковою частиною Україною, мости на р. Дніпро і  мостів через водоканали зрошувальної системи в Херсонської області.

 

Перелік посадових осіб, які могли обговорювати з президентом Зеленським питання про розмінування мостів на всіх кримських перешийках і протитанкових мінних полів навколо «Чонгару», «Каланчака» і «Чаплинки» і ухвалити з президентом Зеленським спільне рішення про їх розмінування і не підрив мостів:

 

Андрій Єрмак — глава Офісу президента, член РНБО ( з лютого 2020 р.). За моєю інформацією, Зеленський призначив Єрмака на ці посади після повернення їх з Оману за рекомендацією секретаря Ради безпеки росії Патрушева (вважай, що путіна), з яким Зеленський і Єрмак мали зустріч 8 січня 2020 року в посольстві рф в Омані.

 

 

Іван Баканов – голова СБУ (з 29 серпня 2019 – 19 липня 2022 року).

Кирило Буданов – начальник ГУР МОУ (з 5 серпня 2020 року).

Денис Шмигаль — прем’єр-міністр (з 4 березня 2020 р.).

 

Олексій Резніков — віце-прем’єр-міністр — міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій (з 4 березня 2020 до 3 листопада 2021 року). З 4 листопада 2021 року — міністр оборони.

 

Тепер думаю зрозуміло, чому Резніков так наполягає, щоб розслідування обставин розмінування мостів на всіх кримських перешийках і полів навколо «Чонгару», «Каланчака» і «Чаплинки» в напрямку Херсону було проведене після перемоги у війні з росією...

 

Ірина Верещук — віце-прем’єр-міністр — міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій (з 4 листопада 2021 року).

Владислав Криклій — міністр інфраструктури (серпень 2019 – травень 2021 рік).

Андрій Таран — міністри оборони (з 4 березня 2020 – 4 листопада 2021 року). 

 

Генерал-лейтенант Сергій Наєв — командувач об'єднаних сил Збройних Сил України з 27 березня 2020 року.

Генерал-майор Юрій Лукашик – начальник інженерних військ ЗС України,

Генерал-лейтенант Кравчук Микола Іванович – начальник Центрального управління інженерних військ ЗС України.

 

Командувачі Оперативного командування «Південь»:

 

генерал-майор Ігор Палагнюк (з липня 2019 – 2021),

генерал-майор Андрій Ковальчук (з 2021 року),

генерал-майор Сергій Шаптала — начальники штабу – перший заступник ОК «Південь» (з 2017 – квітень 2020 року),

 

генерал-майор Андрій Соколов — заступник Командувача ОК «Південь» (з 2017 року).

 

Мінуванням, розмінуванням, підривом замінованих споруд, об’єктів і т. д. займаються інженерні саперні війська України — рід спеціальних військ у Збройних силах України, що призначений для інженерного забезпечення бойових дій.

 

Підрозділи інженерних військ є у кожному з видів Збройних сил України, а також окремо у Головному управлінні оперативного забезпечення.

 

Центральне управління інженерних військ ЗС України знаходиться в м. Київ, якому, зокрема, підпорядковані 808-й окремий понтонно-мостовий полк (м. Білгород-Дністровський Одеської області) і 16-й окремий полк оперативного забезпечення (c. Семенівка, Мелітопольський район, Запорізька область).

 

В той час, коли повномасштабне вторгнення російських військ йшло повним ходом, в офісі президента, як заявив Подоляк, продовжували думати, що «росіяни люди і що вони будуть дбайливо ставитися до будинків, мостів та іншої інфраструктури».

 

Зауважу, що уже в перші години вторгнення 24 лютого москальські «люди»  розбомбили у Харкові, містах Київської та інших областей  житлові будинки, школи, лікарні, вбили мирних мешканців і дітей.

 

По мостах рашисти ракетних, бомбових чи артилерійських ударів НЕ наносили, вони їм були потрібні для захоплення півдня України…

 

Про це керівництву держави було добре відомо, але в їх очах, як зазначив Подоляк,  ще не було «блиску рішучості» підірвати мости, воно думало, що москалі-кацапи — «люди».

 

Злочинна бездіяльність з ознаками державної зради президента Зеленського, на мою думку (як слідчого і начальника відділу військової контррозвідки СБУ в минулому), проявилася в наступному:

 

1) в абсолютній неготовності президента Зеленського до повномасштабної  воєнної агресії росії проти України, хоча він знав, що вона буде.

 

США і Велика Британія завчасно попередили Зеленського, що путін прийняв  рішення про широкомасштабне вторгнення в Україну у другій половині лютого  і надали йому повну  розвідувальну інформацію разом з картами і схемами про вторгнення російських військ.

 

Свої неодноразові попередження про неминучість повномасштабного вторгнення путіна, опублікованих мною у відкритих листах до Зеленського і відправлених в Офіс президента, до уваги не беру (я генерал-лейтенант СБУ у відставці з 2010 року, тому президент Зеленський міг не звертати на них своєї  уваги);   

 

2) у прийнятті Зеленським спільно з військовим і урядовим керівництвом  країни РІШЕННЯ  про розмінування протитанкових мінних загороджень на полях  біля пунктів в’їзду/виїзду «Чонгар», «Каланчак», «Чаплинка», доріг сполучення і мостів через водоканали зрошувальної системи в Херсонській області;

 

3) у НЕ підриві мостів, які з’єднують Крим з материковою Україною, мостів через р. Дніпро і транспортних мостів через водоканали зрошувальної системи, які були побудовані ще в радянські часи за проектом МО СРСР.

 

На думку військових експертів, у випадку підриву мостів через водоканали танки і бронетехніка не змогли б їх подолати.

 

Потрібно було б наводити понтонні мости, на що потрібен час, але  вони знищувалися б нашою артилерією і авіацією (що ми бачимо майже щоденно). 

 

Через не підрив мостів та розмінування протитанкових мінних полів навколо пропускних пунктів «Чонгар», «Каланчак» і «Чаплинка» на  адміністративній межи з анексованим Кримом  російські війська швидким  маршем (впродовж декількох днів) оточили Маріуполь, захопили Херсон і область, значні території Миколаївської (бої були у самому Миколаєві) і Запорізької областей разом з АЕС, підривом якої шантажує путін.

 

Наведу фрагмент із звіту нашого розслідування (ч.2)

 

Здача України почалася з Оману, де Зеленський і Єрмак 8 січня 2020 року таємно зустрічалися з посланцем від путіна секретарем Ради безпеки росії Патрушевим, на літаку якого вони повернулися в Київ. Детально про це читайте у моїй статті «Домашні завдання» Зеленського: «Вагнергейт» та «токсичні» Коломойський і Єрмак».

 

26 лютого 2020 року під час форуму Age of Crimea в Києві президент Зеленський пообіцяв побудувати повноцінний Центр надання адміністративних послуг на пункті пропуску «Чонгар» на адміністративному кордоні з анексованим росією Кримом.

 

Зеленський заявив: «Дуже важливо, як Україну бачать кримчани. Це має бути освітлена, безпечна, комфортна країна з, вибачте, працюючими вбиральнями. Саме тому ми таку увагу приділяли облаштуванню комфортних КПВВ».

 

«Окрім цього, держава спільно із компанією SOCAR до кінця року відкриє на «Чонгарі» великий хаб для обслуговування громадян. Там буде повноцінний центр надання адміністративних послуг, зона відпочинку та інші важливі об’єкти»,- наголосив Зеленський.

 

 

«Наприклад, украй важливо убезпечити людей по обидва боки лінії зіткнення від величезної кількості СМЕРТОНОСНИХ МІН – наголосив Єрмак і додав: «Наша делегація доклала максимум зусиль, аби погодити у серпні (2021 р.) 20 ділянок для РОЗМІНУВАННЯ. Потрібно швидко виконувати цей план. Цю роботу може на власні очі побачити кожен, хто відвідає нові контрольні пункти на лінії розмежування, розбудовані за принципом сучасних сервісних хабів».

 

7 квітня 2020 року у рамках міжвідомчої наради під головуванням віцепрем’єр-міністра Олексія Резнікова (нині міністр оборони!) було обговорено поточний стан облаштування сервісних зон КПВВ «Чаплинка» і «Чонгар» на адміністративній межі з тимчасово окупованим російською федерацією Кримом», - йдеться у повідомленні Укрінформу.

 

Нарада відбулася за участю представників Міністерства  реінтеграції, Міністерства інфраструктури, Херсонської ОДА, представництва президента України в АРК, АТ «Укрзалізниця» та ТОВ «Сокар Енерджі».

 

На адмінмежі з окупованим Кримом підписали меморандум про будівництво хабу на КПВВ «Чонгар» (Фото преслужби Херсонської ОДА).

 

«23 листопада 2021 року віцепрем’єр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук пообіцяла, що впродовж трьох місяців команда Мінреінтеграції запустить автобусні шатли на КПВВ «Чонгар» та «Каланчак»: від пункту пропуску до адміністративної межі.

 

14 лютого 2022 року на КПВВ «Чонгар» та «Каланчак» розпочали курсувати автобусні шатли від пункту пропуску до адміністративної межі. На тиждень раніше ніж обіцяли, відрапортувала Ірина Верещук.

 

24 лютого 2022 року через КПВВ «Чонгар» та «Каланчак» на материкову  територію України увійшли російські війська, які захопили південь країни, Херсон, Мелітополь, Енергодар та заблокували Маріуполь.

 

Повний звіт розслідування, мною опублікований у статті «Здача півдня України: злочинна недбалість чи державна зрада?».

 

Наша сила в єдності і правді.

 

Можливо, хтось із читачів оцінить мою статтю занадто критичною на адресу президента Зеленського, його парламенту і уряду. Зауважить, що сьогодні, під час війни НЕНАЧАСІ критикувати Верховного головнокомандувача ЗСУ, президента Зеленського, щоб не ослабляти єдність суспільства, не дискредитувати Україну на міжнародній арені перед нашими партнерами, які надають нам фінансову і військову допомогу у війні проти російського агресора.

 

Я переконаний, що якраз навпаки – своєчасна об’єктивна справедлива критика лікує владу, очищає її від чиновників-хабарників, мародерів, колаборантів, зрадників. Зміцнює єдність народу і віру перемогу.

 

Своєю публікацією я хочу допомогти президенту Зеленському навести військовий порядок у владі.

 

Перемога над путінською фашистською російською імперією виборюється великою жертовністю українського народу, сльозами матерів, дружин, дітей.  Ті, хто під час війни вчиняють аморальні і злочинні вчинки, повинні каратися жорстко і безпощадно!

 

Сьогодні, в переломний момент війни всі українці як ніколи повинні бути об’єднані в єдиний кулак, який одним ударом розтрощить череп рашистській орді.

Об’єднання повинно бути НЕ навколо президента чи лідера опозиції, а  навколо Збройних Сил України (яким довіряє 96% українців), їх головнокомандувача Валерія Залужного і його генералів, яким довіряє він.

 

Залужний зазначив: «Я довіряю своїм генералам. З початку війни я звільнив десятьох, бо їм було не до неї. Ще один застрелився. Я не думаю, що я найрозумніший. Я маю слухати тих, хто на полі бою». 

 

                                                                    Валерій Залужний (в центрі). 

 

За декілька тисяч років до появи християнства і хрещення Київської Русi наші пращури орії, а потім — руси(ни) залишили своїм нащадкам — нинішнім українцям — заповіді, за якими ми повинні були жити, щоб бути вільним, сильним і рівноправним (рівновеликим) РОДОМ серед інших наРОДІВ.

 

Заповіді наших предків, які мають Вселенську космічну силу, вороги Київської Русi нищили або  ховали, щоб ми ніколи не мали до них доступу і не змогли жити за ними.

 

Наведу Заповіді наших предків, за якими ми повинні жити у цей тяжкий для українського РОДУ час, опубліковані мною в статті «Ми — не брати: як учені довели відсутність "рідства" між українцями і росіянами».

 

1.«Стій за Землю свою, земля нам дана нашими Світлими Богами, зорана нашими предками, зрошена потом і кров’ю батьків, дідів, прадідів твоїх».

2. «Ворога РОДУ твого знищуй без пощади і жалю, але не принижуй його».

3. «Захищайся сам і захищай по¬братима твого, щоб РІД твій не скінчився (не перервався)».

4. «Будь вірним у дружбі, любові РОДУ твоєму та вірним і мужнім у праведній січі».

5. «Бачачи підступність ворога, тим же відповідай йому».

6. «Не вір ворогу раненому та вбивці брата твого».

7. «Держись правоти і правди, вони приведуть до перемоги».

8. «Не відповідай добром на зло. Не покаране зло породжує ще більше — абсолютне зло».

9. «Сила і непереможність РОДУ твого — в етнічній єдності РОДУ твого».

10. «Не опускай голови своєї, як раб. Не принижуйся ні перед ким і не давай нікому принижувати твій РІД.

11. Не зраджуй, не бійся, не плач, не жалійся, не мовчи. Живи, борись і переможеш!».

Слова цієї заповіді часто зустрічаються в українських віршах, прозі, піснях. Вони йдуть від наших пращурів, передаються нам iз покоління в покоління на генетичному рівні.

12. «Щоб руки наші трудилися о рала наші, а мечами добували незалежність нашу».

13. «Усе, що залежить від чужої волі, — зло. Усе, що залежить від власної волі, — добро. Рід твій повинен знати це коротке визначення добра і зла».

 

Ключовими словами світогляду наших предків оріїв-русинів (русичів) були «ВОЛЯ» і «ТВОРЧІСТЬ».

 

Головнокомандувач ЗСУ генерал-лейтенант Валерій Залужний в інтерв’ю виданню The Economist заявив: «Найважливіший досвід, який ми мали і який ми практикуємо майже як релігію, це те, що росіян і будь-яких інших ворогів, треба ВБИВАТИ, просто ВБИВАТИ, і головне, ми не повинні боятися цього робити. І це те, що ми робимо».    

 

Відповідальність за майбутнє Нації

 

На останок. Нагадаю своє звернення до українців під час президентських виборів 2010 року: «Наше зобов’язання перед Богом — обрати главою держави українця за національністю, душею і духом!», опубліковане в газеті  «Україна молода» 29 грудня 2009 року.

Не прислухалися. Обрали тричі судимого зека Януковича, не українця за національністю, який став зрадником-втікачем і разом з путіним розв’язав війну проти України.  

 

Український народ здобуде Перемогу над російським агресором. Ми врятуємо Європейську цивілізацію і планету Земля від ядерної пожежі, яку погрожує розпалити божевільний путін.

 

Найвідповідальнішим для українців буде наступний, 2024 рік – рік виборів президента і народних депутатів до Верховної Ради.

 

Чи зуміємо ми після Перемоги зберегти національну єдність, яка є нашою Духовною незламною силою, щоб викинути на смітник історії владу зелених та інших гнид?

Чи зможемо очистити органи державної влади, місцевого самоврядування, правоохоронні органи, суди від  метастаз корупції, розкрадань, корисливих зловживань?

Чи позбавимо  чиновників всіх рівнів від патологічної жадоби до неправомірного збагачення?

Чи притягнемо до кримінальної відповідальності воєнних злочинців, вбивць,  мародерів, хабарників, злодіїв, колаборантів, зрадників, які б посади вони не займали і де б воно не були?

Чи встановимо суспільну справедливість і рівність всіх громадян України  перед Законом і Судом не на словах, а на ділі, як це передбачено  Конституцією?  

 

Ці та інші завдання по розбудові демократичної, правової, справедливої національної Держави Україна ми повинні будемо виконувати ЩОДЕННО!

 

Або знову ПОГРУЗНЕМО в болоті корупції, розкрадань, корисливих зловживань, зрад національних інтересів, партійно-політичних суперечок і чвар у боротьбі за владу, посади, ЗАБУВШИ про духовне, загиблих, поранених, скалічених фронтовиків, що матиме самі тяжкі наслідки для України.

 

Хто тоді дасть нам інвестиції для відбудови країни, кошти на соціальну допомогу, лікування фронтовиків та на інші вкрай необхідні потреби?

 

Нам потрібно усвідомити відповідальність за МАЙБУТНЄ Нації і Європейської цивілізації.

 

Пам’ятайте: сьогоденням відкривається майбутнє. Не будьте глухими, сліпими і байдужими.

 

ДУМАЙ ТЕ вже сьогодні, яка ВЛАДА потрібна Україні і прийдешнім  поколінням — нашим внукам, правнукам. Кого обирати Президентом і народними депутатами України. ДУМАЙ ТЕ розумом, а не емоцією!

 

Слава Україні! Слава захисникам України! Героям Слава!

Смерть путіну і фашистській російській імперії! 

 

Григорій ОМЕЛЬЧЕНКО, Герой України, кавалер ордену ООН «Діяння на благо народів», генерал-лейтенант, народний депутат України 2-6 скликань, член ПАРЄ (2006-2010)