Агент ГУР Кіреєєв був убитий в авто СБУ - Буданов

12:57, 22.01.2023
Агент ГУР Кіреєєв був убитий в авто СБУ - Буданов

Денис Кірєєв був застрелений у автівці, коли їхав за викликом в СБУ

Керівник ГУР Кирило Буданов повідомив, що співробітника розвідки Дениса Кірєєва, якого Служба безпеки називала зрадником, застрелили в автомобілі СБУ.

 

Як інформує Україна молода, про це Буданов заявив в інтерв’ю «Радіо Свобода».  

 

«Я, як керівник спецслужби, впевнений, що людина, яка була нашим співробітником, не була шпигуном. Це, по-перше. По-друге, я пана Кірєєва особисто знаю з 2009 року. Це просто для розуміння вам. Далі. Він досить багато років співпрацював з усіма колишніми керівниками нашої структури...

 

Я поділяю думку і вірю фактам, що пан Кірєєв був вбитий в автівці СБУ, коли вони провели захід щодо цієї особи. Цей факт зафіксовано, це є в матеріалах розслідування. Все інше – розслідування веде ДБР. Я не маю права коментувати цю інформацію. Те, що його вбили в цій автівці співробітники – це факт»,— повідомив Буданов.

 

Він додав, що не очікував таких дій СБУ проти штатного співробітника розвідки. Також очільник ГУР розповів, що мав розмову про Кірєєва з головою СБУ на той час Іваном Бакановим, і той «нічого толком не зміг пояснити».

 

«Я вважаю, що справа набагато глибша. Проте свою думку я залишу при собі. Давайте оцінювати виключно факти. Фактами є: людину, яка їхала на запрошення СБУ в будівлю СБУ, за 200 метрів, не доїжджаючи будівлі, перехоплюють, відвозять трошки далі, ніж в цю будівлю, а труп викидають на вулицю. Ось факти. Все»,— сказав Буданов.

 

Він не зміг розповісти, чи працюють люди, причетні до цього, досі в СБУ, оскільки триває слідство. Також голова ГУР повідомив, що Кірєєв був закритим співробітником відомства і мав зв’язки «з дуже багатьма людьми по всьому світу».

 

19 січня американське видання The Wall Street Journalнаписало, що застрелений на початку повномасштабної війни Кірєєв напередодні вторгнення Росії попередив українську розвідку про план Москви захопити Київ.

 

5 березня повідомлялося, що представники СБУ при затриманні застрелили у Києві банкіра Кірєєва, який брав участь у переговорах делегацій України та Росії в Гомелі 28 лютого.

 

Як повідомляла УМ, Служба безпеки України при затриманні застрелила члена української переговорної делегації в Гомелі Дениса Кірєєва. Його підозрювали у державній зраді.