Здача півдня України: злочинна недбалість чи державна зрада-4

16:21, 02.10.2022
Здача півдня України: злочинна недбалість чи державна зрада-4

Чому окупація Херсону та півдня України відбулася так швидко? (Фото з відкритих джерел)

Завершення матеріалу Героя України Григорія Омельенка. Попередню частину читайте за посиланням.

 

Аналіз наведених фактичних даних, свідчень і конфіденційної інформації  дає підстави зробити ВИСНОВОК:

 

1). Загороджувальні  протитанкові мінні поля навколо пропускних пунктів «Чонгар»,  «Каланчак» і «Чаплинка»  на адміністративній межі з анексованим  Кримом були  РОЗМІНОВАНІ за НАКАЗОМ (директивою) президента, верховного головнокомандувача ЗСУ Володимира Зеленського. 

 

2). Мости, які з’єднували півострів Крим з материковою частиною України, мости через р. Дніпро і мости через водоканали зрошувальної системи в  Херсонській області НЕ БУЛИ ПІДІРВАНІ (або були розміновані) за НАКАЗОМ (директивою) президента,  верховного головнокомандувача ЗСУ Володимира Зеленського. 

 

3). Наказ військовим (по команді) про РОЗМІНУВАННЯ міг віддати лише головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Руслан Хомчак (з 27 березня 2020 по 27 липня 2021), нині перший заступник секретаря РНБО.

 

4). Ці накази Хомчак міг відати лише підлеглим йому воєначальникам:

- начальнику інженерних військ ЗСУ генерал-майору Юрію Лукашику,

- начальнику Центрального управління інженерних військ ЗСУ  генерал-лейтенанту Кравчук Миколі Івановичу,

- командувачу  Оперативного командування «Південь» генерал-майору Ігорю  Палагнюку (з липня 2019 – 2021) або генерал-майору Андрію  Ковальчуку (з 2021 року).

 

5). Накази Хомчака повинні зберігатися в штабі Оперативного командування «Південь» (штаб знаходиться у м. Одеса) і у штабі  інженерних військ ЗС України, якщо до цього часу не знищені. 

 

6). Саме через ці ДІЇ з ознаками злочинної недбалості або державної зради президента,  верховного головнокомандувача ЗСУ Володимира Зеленського і головнокомандувача ЗСУ  генерал-полковника Руслана Хомчака російські війська впродовж тижня захопили  і окупували південь України.

 

7). Це привело до жахливих трагічних людських жертв – загибелі десятків тисяч мирних жителів в окупованих містах і селах і декількох тисяч військових та інших тяжких наслідків.

 

8). Звільнення окупованих південних територій України відбувається з  суттєвими втратами особового складу ЗСУ.

 

9). Всю відповідальність за злочинну здачу Півдня України з ознаками злочинної недбалості або державної зради, що призвело до багатотисячних людських жертв та інших тяжких трагічних наслідків, повинні нести в першу чергу президент, верховний головнокомандувач ЗС України Зеленський, головнокомандувач ЗСУ (на той час) генерал-полковник Хомчак, глава Офісу президента Єрмак, вище військове командування і члени уряду, які виконали злочинний наказ (письмовий чи усний – не має значення) про РОЗМІНУВАННЯ загороджувальних протитанкових мінних  полів біля «Чонгара», «Каланчака», «Чаплинки» і наказ  про НЕ ПІДРИВ мостів (або їх розмінуванні), які з’єднували Крим з материковою частиною Україною, мости на р. Дніпро і  мости через водоканали зрошувальної системи в Херсонської області.

 

Довідково:

Генерал Хомчак – протеже  олігарха Коломойського, який надав Зеленському велику фінансову і інформаційну підтримку на президентських виборах.

 

У відкритому листі до президента Зеленського 28 травня 2019 року я написав: «На порушення вимог п.12 ст.10 Положення про Міністерство оборони України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26 листопада 2014 року №671, Ви, без подання міністра оборони, призначили Руслана Хомчака начальником Генерального штабу — Головнокомандувачем ЗСУ.

 

Окремі політики й учасники бойових дій на сході вважають призначення пана Хомчака не лише аморальним. На нього покладають вину за Іловайський котел і великі втрати серед військових і добробатів» (див. відео в YouTube «Зеленський назначив генерала-зрадника Хомчака главою ЗСУ»).

 

Так, народний депутат, засновник полку «Азов» Андрій Білецький в ефірі телеканалу ЗІК заявив: «Призначення Хомчака для величезної кількості армійців, ветеранів, людей — це сприймається, фактично, як плювок в обличчя». «Для Президента Зеленського великим плюсом Хомчака є близькість до Дніпропетровського клану. Він був творцем і виконавцем Іловайської операції», — наголосив Білецький.

 

«Винуватець Іловайського котла Руслан Хомчак — начальник Генштабу. «Гарний початок» нового Президента», — зазначив про це на власній сторінці у «Фейсбуці» Олег Ляшко. «Ця людина командувала операцією штурму Іловайська. Через ігнорування ним повідомлень розвідки про прорив російських військ стався Іловайський котел. Генерал Хомчак покинув війська і вийшов з оточення, тоді як 90% воїнів, яких він послав у коридор російських військ, загинули, були поранені або потрапили в полон. І ніхто не поніс покарання», — наголосив Ляшко. «Хіба це морально — призначати таку людину командувати військом? І де та «правда про Іловайськ» і справедливе покарання за сотні смертей під Іловайськом і Дебальцевим, про які ще до виборів заявляв радник Зеленського з питань оборони Апаршин? Суспільство чекає відповіді!» — підсумував народний депутат Ляшко. 

 

За офіційними даними, в Іловайському котлі загинуло до 400 військових і добровольців (за неофіційними, до 1500), близько тисячі бійців потрапили в полон і стільки ж зникли безвісти. Була втрачена практично вся бойова техніка.

 

Як стверджують бійці батальйону «Азов», Хомчак під час спроби визволення Іловайська добровольчими батальйонами відмовився йти з ними в бій iз надуманих причин.

 

За свідченнями очевидців, викладеними в соціальних мережах, Хомчак залишив військових в оточенні, а сам, на подарованому йому Коломойським броньованому мікроавтобусі, виїхав з оточення. Хомчак має близькі стосунки з Коломойським і його «правою рукою» Корбаном, без консультацій якого не приймав жодного рішення в 2014 році, називав його «шефом». 

 

Військові звання «генерал-майор» (2011 р.) і «генерал-лейтенант» (2013 р.) Хомчаку були присвоєні президентом-утікачем, зрадником України Януковичем. 

 

Пане Зеленський, за таких обставин Ви мали б утриматися від призначення Хомчака на посаду начальника Генштабу ЗСУ до завершення досудового слідства і слухання справи в суді, де в обов’язковому порядку повинні давати свідчення експрезидент Порошенко, колишній начальник генштабу Муженко та інші посадові особи. Винні в Іловайській трагедії мають понести заслужене покарання.

 

Пане Зеленський, ці та інші ваші призначення базуються не на принципі трьох «П» (професіоналізм, патріотизм, порядність), а на принципі «особистої відданості» своїх друзів і бізнес-партнерів з «однієї пісочниці 95-го кварталу», на зв’язках iз вашим фінансовим і інформаційним «спонсором» Коломойським і нічим не відрізняються від кадрової політики ваших попередників», - зауважив я у листі до Зеленського.

 

Повний текст відкритого листа до Зеленського тут.

 

5 грудня 2019 року Зеленський присвоїв Хомчаку звання генерал-полковника.

 

Перелік посадових осіб, які МОГЛИ обговорювати з президентом Зеленським питання про РОЗМІНУВАННЯ мостів на всіх кримських перешийках і протитанкових мінних полів навколо «Чонгару», «Каланчака» і «Чаплинки» і ухвалити з президентом Зеленським спільне рішення про їх розмінування і не підрив мостів:

 

Андрій Єрмак — глава Офісу президента, член РНБО ( з 11 і 12 лютого 2020 р.). За моєю інформацією, Зеленський призначив Єрмака на ці посади після повернення їх з Оману за рекомендацією секретаря Ради безпеки росії Патрушева.

 

Іван Баканов – голова СБУ (з 29 серпня 2019 – 19 липня 2022 року).

Кирило Буданов – начальник ГУР МОУ (з 5 серпня 2020 року).

Денис Шмигаль — прем’єр-міністр (з 4 березня 2020 р.).

 

Олексій Резніков — віце-прем’єр-міністр — міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій (з 4 березня 2020 до 3 листопада 2021 року). З 4 листопада 2021 року — міністр оборони.

 

Тепер думаю зрозуміло, чому Резніков так наполягає, щоб розслідування обставин розмінування мостів на всіх кримських перешийках і полів навколо «Чонгару», «Каланчака» і «Чаплинки» в напрямку Херсону було проведене після перемоги у війні з росією...

 

Ірина Верещук — віце-прем’єр-міністр — міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій (з 4 листопада 2021 року).

Владислав Криклій — міністр інфраструктури (серпень 2019 – травень 2021 рік).

Андрій Таран — міністри оборони (з 4 березня 2020 – 4 листопада 2021 року).  

 

Генерал-лейтенант Сергій Наєв — командувач об'єднаних сил Збройних Сил України з 27 березня 2020 року.

Генерал-майор Юрій Лукашик – начальник інженерних військ ЗС України, 

Генерал-лейтенант Кравчук Микола Іванович – начальник Центрального управління інженерних військ ЗС України.

 

Командувачі Оперативного командування «Південь»:

 

генерал-майор Ігор Палагнюк (з липня 2019 – 2021),

генерал-майор Андрій Ковальчук (з 2021 року),

генерал-майор Сергій Шаптала — начальники штабу – перший заступник ОК «Південь» (з 2017 – квітень 2020 року),

 

генерал-майор Андрій Соколов — заступник Командувача ОК «Південь» (з 2017 року).

 

Мінуванням, розмінуванням, підривом замінованих споруд, об’єктів і т. д. займаються інженерні саперні війська України — рід спеціальних військ у Збройних силах України, що призначений для інженерного забезпечення бойових дій.

 

Підрозділи інженерних військ є у кожному з видів Збройних сил України, а також окремо у Головному управлінні оперативного забезпечення.

 

Центральне управління інженерних військ ЗС України знаходиться в м. Київ, якому, зокрема, підпорядковані 808-й окремий понтонно-мостовий полк (м. Білгород-Дністровський Одеської області) і 16-й окремий полк оперативного забезпечення (c. Семенівка, Мелітопольський район, Запорізька область).

 

В той час, коли повномасштабне вторгнення російських військ йшло повним ходом, в офісі президента, як заявив Подоляк, продовжували думати, що «росіяни люди і що вони будуть дбайливо ставитися до будинків, мостів та іншої інфраструктури».

 

Зауважу, що уже в перші години вторгнення 24 лютого москальські «люди»  розбомбили у Харкові, містах Київської та інших областей  житлові будинки, школи, лікарні, вбили мирних мешканців і дітей.

 

По мостах рашисти ракетних, бомбових чи артилерійських ударів НЕ наносили, вони їм були потрібні для захоплення півдня України…

 

Про це керівництву держави було добре відомо, але в їх очах ще не було «блиску рішучості» підірвати мости, воно думало, що москалі-кацапи «люди».

 

Злочинна бездіяльність з ознаками державної зради президента Зеленського, на мою думку, проявилася в наступному:

 

1) в абсолютній неготовності президента Зеленського, парламенту і уряду до повномасштабної воєнної агресії росії проти України, хоча він знав, що вона буде.

 

США і Велика Британія завчасно попередили президента Зеленського, що путін прийняв рішення про широкомасштабне вторгнення в Україну у другій половині лютого  і надали йому повну  розвідувальну інформацію разом з картами і схемами про вторгнення російських військ.

 

Свої неодноразові попередження про неминучість повномасштабного вторгнення путіна, опублікованих у відкритих листах до Зеленського і відправлених в Офіс президента, до уваги не беру (я генерал-лейтенант СБУ у відставці з 2010 року, тому президент міг не звертати на них уваги);    

 

2) у прийнятті Зеленським спільно з військовим і урядовим керівництвом  країни РІШЕННЯ  про розмінування протитанкових мінних загороджень на полях  біля пунктів в’їзду/виїзду «Чонгар», «Каланчак», «Чаплинка», доріг сполучення і мостів через водоканали зрошувальної системи в Херсонській області;

 

3) у НЕ підриві мостів, які з’єднують Крим з материковою Україною, мостів через р. Дніпро і транспортних мостів через водоканали зрошувальної системи, які були побудовані ще в радянські часи за проектом МО СРСР.

 

На думку військових експертів, у випадку підриву мостів через водоканали танки і бронетехніка не змогли б їх подолати.

 

Потрібно було б наводити понтонні мости, на що потрібен час, але  вони знищувалися б нашою артилерією і авіацією (що ми бачимо майже щоденно).  

 

Через не підрив мостів та розмінування протитанкових мінних полів навколо пропускних пунктів «Чонгар», «Каланчак» і «Чаплинка» на  адміністративній межи з анексованим Кримом  російські війська швидким  маршем (впродовж декількох днів) оточили Маріуполь, захопили Херсон і область, значні території Миколаївської (бої були у самому Миколаєві) і Запорізької областей разом з ЗАЕС, підривом якої шантажує путін. 

 

Впевнений, що якби Зеленський перед початком повномасштабного воєнного вторгнення російських військ покинув країну, як йому пропонували на Заході, або, не приведи  Боже, помер від переляку (дай Боже йому здоров’я і Многая літа), то Україна НЕ впала б на коліна перед путіним, швидкої окупації Півдня країни, таких людських жертв та інших тяжких наслідків НЕ СТАЛОСЯ б.

 

В українців є вільний незламний козацький дух, вони мають Збройні сили на чолі з Головнокомандувачем бойовим генералом Валерієм Залужним, якому повністю довірять, і багатотисячний волонтерський рух.

 

Українці – незламна і непоборна НАЦІЯ.

 

Українці – нація ПЕРЕМОЖЦІВ!  

 

Українці знають, що кацапи-москалі – звіроподібні нелюди-андрофаги (людожери, канібали), а не «люди», як їх вважали в перший день вторгнення окупантів в Офісі президента (а можливо, й досі так вважають).

 

Я не довіряю президенту…

 

На завершення, як кажуть, нічого особистого.

Як генерал спецслужби я НЕ ДОВІРЯЮ президенту Зеленському!

А це – велика різниця між недовірою громадянина як виборця і генерала СБУ…

 

Я вірю у Збройні Сили України і довіряю бойовим генералам:

 

Валерію Залужному – Головнокомандувачу ЗСУ,

Євгену Мойсюку – заступнику Головнокомандувача ЗСУ,

Сергію Шапталі – начальнику ГШ ЗСУ,

Віктору Ніколюку – командувачу військ ОК «Північ»,

Олександру Павлюку – командувачу об'єднаних сил ЗСУ, 

Григорію Галагану – першому заступнику начальника  Центра спеціальних операцій «А» СБУ, екскомандувачу ССО ЗСУ  (2020 – 2022),

Михайлу Забродському – народному депутату країни, екс-командувачу  Десантно-штурмових військ (2015 – 2019),

Дмитру Марченку – командуючому обороною Миколаєва,

Сергію Кривоносу – експершому заступнику Командувача Сил спеціальних операцій ЗСУ (2016 -2019), екскомандувачу оборони аеропорту «Київ» (Жуляни) та іншим.

 

У червні 20021 року після поширення Зеленським чергових російських фейків про війну Європейська Солідарність зробила заяву (цитую):

 

«Як Путін х*йло, так Зеленський брехло. На цинічній брехні йшов на президентство. На такій же брехні намагається утримуватися при владі. І під час виборчої кампанії, і тепер головним його медійним інструментом залишається канал Коломойського-Медведчука, який власники здали в оренду Офісу президента».

 

Підстав для НЕДОВІРИ Зеленському – більш, ніж достатньо.

 

Наприклад, Зеленський безсоромно брехав про обставини свого таємного візиту з Єрмаком до Оману. Про  подробиці цього візиту читайте в статті  «Домашні завдання» Зеленського: «Вагнергейт» та «токсичні» Коломойський і Єрмак».

 

Зеленський і Єрмак цинічно брехали, що не було  спецоперації по затриманню бойовиків «вагнерівців» (операція «Авеню»).

 

Що цієї операції в принципі не могло бути нахабно брехали керівники СБУ і ГУР МО Баканов і Буданов, позаштатний радник голови офісу президента Арестович і  депутати фракції «Слуга народу».

 

Встановлені мною обставини і причини провалу спецоперації "Авеню", яку ГУР МО і СБ України проводили разом із спецслужбами країн НАТО, дають підстави зробити однозначний висновок: фінальна фаза спецоперації по затриманню «вагнерівців» була зірвана з вини президента Зеленського і глави його офісу Єрмака, в діях яких є ознаки злочину, передбаченого ст. 111 ККУ (державна зрада).

 

На моє глибоке переконання (як слідчого МВС) Зеленський і Єрмак "проявили не суб’єктність", а державну зраду. Детально про це йдеться у моїй статті «Вагнергейт» – пряма дорога Зеленського і Єрмака до тюрми».

 

Аналіз наявної у мене конфіденційної інформації і опублікованої у ЗМІ, дає мені (як начальника відділу військової контррозвідки СБУ в минулому)  підстави зробити висновок: Володимир Зеленський НЕ міг НЕ бути завербованим ФСБ Росії, коли роками перебував у Москві. Ймовірність того, що президент України Зеленський і глава його офісу Єрмак (псевдонім «Козир») є таємними агентами російських спецслужб – дуже висока! Вони є  реальною загрозою українській державності. Не бачити цього – значить бути  сліпим недоумком або байдужим до долі України.

 

Екс-генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що вже після відставки до його рук потрапила аналітична записка Служби зовнішньої розвідки України про Андрія Єрмака, яку поклали на стіл президентові Зеленському. В записці описувалася біографія Єрмака, його різноманітні зв’язки в Росії.

 

В цьому документі є цікавий абзац, який зацитував Луценко: "В якості радника президента України Андрій Єрмак відповідає за зовнішньо політичний напрямок, в тому числі займається питанням українсько-російських відносин. Був ключовою фігурою в Офісі президента, яка супроводжувала обмін між Україною та Росією утримуваними особами у вересні 2019 року. Отримані дані свідчать про наявність у нього контактів з ФСБ РФ. Так, у червні 2019 року у бесіді з одним з представників від України у тристоронній контактній групі Єрмак пропонував організувати контакти з офіцерами ФСБ. Інформація про проведення такої зустрічі відсутня".

 

Луценко зауважив: "Щоб ви розуміли, на другий день автори записки, вищі офіцери розвідки, були звільнені, без пояснень причин". Окрім того, ексгенпрокурор повідомив, що в присутності президента Єрмак заявив йому: "Юрію Віталійовичу, та навіщо нам ця Європа, нам треба з росіянами домовлятися".

 

Коли і за яких обставин Зеленський попав в поле зору ФСБ росії  і як міг бути завербованим, повинна була вияснити СБУ ще за часів президента Порошенка, коли Зеленський в 2014 – 2015 роках неодноразово ухилявся від призову в армію під час мобілізації, «переховуючись» за кордоном зі своїм «Кварталом-95». Не зробили, хоча для цього були всі підстави.

 

Переконаний, що ЦРУ США і МІ-6 Британії знають чи був Зеленський завербованим ФСБ, чи є агентом російських спецслужб Єрмак під псевдонімом «Козир». Тому розмова з Зеленським на цю тему "за закритими  дверима" у Вашингтоні 31 серпня 2021 року була досить жорсткою, як і рік тому – у керівника МІ-6.

 

Детально про це, мною описано у вищезгаданих звіті-розслідуванні «ЗЕ! «кроти» Москви на Банковій» і статті «Домашні завдання» Зеленського: «Вагнергейт» та «токсичні» Коломойський і Єрмак». 

 

Звичайно, що і очолювана Іваном Бакановим СБУ, після моїх та інших публікацій, ніякої  контррозвідувальної перевірки щодо Зеленського і Єрмака не проводила.

 

Зазначу, на 8-й день після інавгурації президента Зеленського (28 травня 2019 року) я звернувся  до нього з відкритим листом. В листі я вказав, що Зеленський призначив свого  «друга дитинства з одного двору» головою СБУ з грубим порушенням чинного законодавства. Окрім того, Баканов і дня не проходив військової служби (як  і Зеленський), є повний профан у безпековій і контррозвідувальній сфері діяльності спецслужб. Він не проходив медичної комісії на предмет придатності до військової  служби, алкоголічної і наркотичної залежності та психологічного і психічного стану. Щодо нього не було проведено спеціальної перевірки, він не мав допуску до військової і державної таємниці. Щоб отримати цей допуск в кадрах СБУ змушені були присвоїти Баканову військове звання «лейтенант». Дружина Баканова –  громадянка росії – країни агресора.

 

Я попередив, що таке призначення приведе до провалу в роботі СБУ, проникнення в неї агентури ФСБ і тяжких наслідків для України.

 

Реакції президента на мій відкритий лист не було. Вона відбулася через три роки, коли Служба безпеки перетворилася по суті в службу НЕБЕЗПЕКИ для України.

 

17 липня 2022 року Зеленський змушений був усунути Баканова з займаної посади з жорстким  формулюванням відповідно до статті 47  Дисциплінарного статуту Збройних сил України – за  «невиконання службових обов'язків, що призвело до людських жертв чи інших тяжких наслідків».

 

У своєму відео зверненні Зеленський повідомив, що питання до Баканова  виникли через колабораціонізм його підлеглих та в інших правоохоронних органах.

 

«Такий масив злочинів проти основ національної безпеки держави та зв'язки, які зафіксовані між працівниками силових структур України та спецслужбами Росії, ставлять дуже серйозні запитання до відповідних керівників. Кожне з таких питань отримає належну відповідь. Конкретні дії та будь-яка бездіяльність кожної посадової особи в секторі безпеки й в правоохоронних органах будуть оцінені», - зазначив президент.

 

За словами Зеленського, ситуація наступна:

 

зареєстровано 651 кримінальне провадження щодо державної зради та колабораціонізму співробітників органів прокуратури, досудового розслідування, СБУ та інших правоохоронних органів.

 

Понад 60 співробітників прокуратури та СБУ відкрито перейшли на бік ворога, залишилися на окупованій території та працюють на окупантів.

 

У 198 провадженнях вже повідомлено про підозру основним фігурантам.

 

Ще три роки тому я ПОПЕРЕДЖАВ президента Зеленського, які наслідки будуть у зв’язку з призначенням «друга дитинства з одного двору» головою СБУ.

 

Я маю досвід роботи в правоохоронній системі майже 20 років і  депутатського контролю (шість скликань) за їх діяльністю!

 

Президент НЕ прислухався. Тепер разом з Бакановим повинен нести солідарну відповідальність як верховний головнокомандуючий ЗСУ – за  «невиконання службових обов'язків, що призвело до людських жертв чи інших тяжких наслідків» (ст. 47 Дисциплінарного статуту ЗСУ).

 

Як особа, яка має диплом про вищу юридичну освіту, Зеленський повинен знати, що діяння, за які він звільнив Баканова, є ЗЛОЧИНОМ, передбаченим ч. 4 ст. 425 КК України – недбале ставлення до військової служби, що спричинило тяжкі наслідки, вчинені в умовах воєнного стану, – караються позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років.

 

Запитання до Зеленського: чому за таких обставин Івану Баканову до цього часу не оголошена підозра у вчинені злочину, передбачено ч.4 ст.425 КК і він не взятий під варту, які інші працівники СБУ, які скоїли злочин?

 

Знову «НЕНАЧАСІ»? Минуло уже понад два з половино місяці після звільнення Баканова.

 

Невже Зеленський допомагає «своєму другу дитинства з сусіднього двору» Баканову уникнути в’язниці як і «своєму фінансовому спонсору» олігарху Коломойському? Виходить, що так.

 

Постійно брехати українському народу – це принцип діяльності нинішньої влади – президента Зеленського, його  ЗЕ-парламенту і ЗЕ-уряду!

 

Щоб переконатися, правий я, чи ні, прочитайте додатково ще й ці статті:

1). «Григорій Омельченко: «Недоумок при владі небезпечніший, ніж агент іноземної розвідки»

2). «Офіс Зеленського – резидентура спецслужб Росії?»

3). «Під ковпаком спецслужб Путіна або Зеленський – загроза української державності»

4). «Державний переворот» Зеленського або як знайти «грибників-заколотників» часів Кучми»

 

Думаю, достатньо, щоб після прочитаного, можна було зробити висновки, чи можна довіряти президенту Зеленському.

 

Сучасні технології здатні виявити агента іноземної спецслужби. Вони широко застосовуються у практиці контррозвідок багатьох країн світу. Залишилося лише допитати Зеленського, Єрмака, Демченка, Левченко, Гогілашвілі та інших осіб, які підозрюються в роботі на країну агресора, на поліграфі і все стане на свої місця.

 

Експертизу на поліграфі повинні проводити міжнародні незалежні експерти, зокрема, поліграфологи ФБР чи ЦРУ США або МІ-6 Британії за спеціально розробленою комп’ютерною програмою, яку спецслужби цих країн, використовують для виявлення агентів іноземних розвідок. Програма забезпечує майже стовідсотковий результат. Якщо ж перевірку на поліграфі поєднати з допитом підозрюваного в стані глибокого сну під гіпнозом – шансів у "крота" приховати свою шпигунську діяльність немає! На війні застосовують і більш дієві засоби, наприклад, "сироватка правди" та інші.

 

Зрозуміло, що Зеленський, Єрмак, Демченко, Левченко, Гогілашвілі  добровільно на таку перевірку не погодяться.

 

Зауважу: відмовою посилюється підозра, що вони є агентами спецслужб РФ.

 

СБУ, очолювана Бакановим, ніякої контррозвідувальної перевірки щодо цих осіб не робила. Нове її керівництво робити також не буде, хоча для цього є всі підстави.

 

Якби Україна дійсно була правовою державою, як це закріплено в Конституції, мала незалежні національні правоохоронні інституції і суди, то Зеленський і Єрмак лише за зрив спецоперації «вагнерівців» і викрадення судді Чауса з Молдови уже  відбували б покарання у Менській виправній колонії № 91 і шили робочі рукавиці з  Чаусом–хабарником. Разом з ними у колонії відбував би покарання Ігор Коломойський, який би вів облік пошитих ними рукавиць... 

 

У демократичних країнах, в подібних випадках, глава держави був би усунений з поста президента в порядку імпічменту, а відповідні керівники правоохоронних органів були б звільнені з займаних посад і віддані під суд. А під час війни – військовий трибунал за прискореною процедурою виніс би вирок і винні, за пом’якшених обставин, були б відправлені у штрафний батальйон на передову, або розстріляні за законами воєнного часу.

 

Думаю, що це було б справедливо.

 

Українці вірять у ЗСУ (як у Бога!), вірять їх головнокомандувачу Валерію Залужному, його бойовим-побратимам, які очолюють військо, вірять в Перемогу над агресором.

У очах українців постійно є БЛИСК РІШУЧІСТІ на безпощадне і безжальне знищення ворога!

 

Інформація для Президента, Верховного головнокомандувача ЗСУ  Володимира Зеленського: сьогодні мішень №1 для путіна – Головнокомандуючий ЗСУ  генерал Валерій Залужний!

Не розуміти цього – значить бути  інфантильним ідіотом!

 

Відповідальність за безпеку життя Залужного  повністю лежить на президенті Зеленському і керівництві СБУ і ГУР  МО України.

 

Слава Україні! Слава ЗСУ

Смерть путіну, фашистській імперії і її посібникам!

 

Григорій ОМЕЛЬЧЕНКО, Герой України, кавалер ордену ООН «Діяння на благо народів», генерал-лейтенант, народний депутат України 2-6 скликань, член ПАРЄ (2006-2010)