Італія передала ЗСУ понад 20 модернізованих САУ M109L

13:26, 30.10.2022
Італія передала ЗСУ понад 20 модернізованих САУ M109L

Артилерійські установки мають пройти огляд, і після того їх відправлять на передову бити ворога (Фото з відкритих джерел)

Збройні сили України незабаром отримають від Італії понад два десятки 155-мм самохідних артилерійських установок M109L.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє видання La Repubblica.

 

«Це броньовані гусеничні машини з 155-міліметровою гарматою, що використовує боєприпаси НАТО. В останні роки холодної війни Італія виробила сотні таких установок, модернізувавши оригінальну американську модель, потім з початку тисячоліття вони були зняті з озброєння»,- йдеться в повідомленні.

 

У ньому наголошується, що зазначені установки пройдуть капітальний ремонт, а потім вирушать прямо на передову.

 

Журналісти повідомляють, що українська армія отримає від двадцяти до тридцяти САУ, "хоча точне число залишається у таємниці".

 

Постанова про відправку САУ Україні була прийнята ще урядом Маріо Драгі. Техніка спочатку пройде огляд, а потім її відправлять на фронті. У виданні зазначають, що нашій країні все важче знаходити боєприпаси для радянської артилерії. Тому Україна прагне отримати західні зразки озброєння.

 

Довідка: М109L — це модернізований варіант американської САУ M109. Італія випустила сотні одиниць цих артилерійських установок за часів холодної війни. Техніка володіє 155-мм гарматою і стріляє боєприпасами стандартів НАТО.

 

Новий прем'єр-міністр Італії Джорджія Мелоні запевнила президента України Володимира  Зеленського в подальшій підтримці в боротьбі проти російського агресора. Глава нашої держави запросив у Риму системи ППО SAMP-T, тому що захист неба зараз має "найбільший пріоритет". Але поки невідомо, чи погодиться Італія відправити цю техніку.

 

За словами міністра оборони Олексія Резнікова, 18 жовтня Рим надав Києву  новий пакет військової допомоги. Що саме в нього увійшло, не повідомляється.

 

Всього Італія здійснила п'ять постачань партій техніки для ЗСУ. Інформація про зміст останніх пакетів військової допомоги публічно не поширювалася.

 

Як повідомляла УМ, міністр оборони Італії Лоренцо Гуеріні на засіданні парламентського комітету з безпеки республіки повідомив, що  Італія готує до відправки в Україну п'ятий пакет військової допомоги. П'ятий міжвідомчий указ дозволяє відправку військової техніки, матеріалів та обладнання державним органам України,