Італія готує для України п'ятий пакет військової допомоги

11:07, 06.10.2022
Італія готує для України п'ятий пакет військової допомоги

Міністр оборони Італії Лоренцо Гуеріні повідомив, що Україна незабаром отримає військову допомогу від їхньої країни

Міністр оборони Італії Лоренцо Гуеріні на засіданні парламентського комітету з безпеки республіки повідомив, що  Італія готує до відправки в Україну п'ятий пакет військової допомоги. П'ятий міжвідомчий указ дозволяє відправку військової техніки, матеріалів та обладнання державним органам України,

 

 Як інформує Україна молода, про це повідомляє видання Formiche.

 

Очікується, що указ буде підписаний до кінця цього тижня. Видання зазначає, що минулої весни Палата представників і Сенат дозволили уряду відправляти зброю в Україну без обов'язкового голосування по кожному новому указу, принаймні, до кінця цього року.

 

Як повідомив заступник глави Міноборони Італії Джорджо Мулі, учасники засідання виступили за параметри нового Декрету одноголосно.

 

Аналогічне засідання щодо четвертого пакету озброєнь відбулося наприкінці липня.

 

У березні парламент Італії схвалив урядовий законопроєкт, який передбачає надання різноманітної допомоги Україні, включаючи постачання озброєнь. Зміст цих пакетів залишається засекреченим.

 

Як повідомляла УМ, лідерка партії "Брати Італії" Джорджа Мелоні, яка має стати наступним прем'єр-міністром Італії, пообіцяла президенту України Володимиру Зеленському "вірну підтримку" її країни.

 

Зазначимо, що напередодні Зеленський привітав Мелоні та її політичну силу з перемогою на виборах. Він зазначив, що Україна розраховує на плідну співпрацю з новим італійським урядом".

 

Як відомо, з початку війни Мелоні рішуче підтримувала постачання Україні зброї для самооборони і обіцяла підтримувати політику Заходу, спрямовану проти агресії Росії.