Російська армія цими днями найкраще показує спину – Зеленський

23:01, 10.09.2022
Російська армія цими днями найкраще показує спину – Зеленський

Воїни 113-ї окремої бригади територіальної оборони звільнили села Василенкове та Артемівка на Харківщині. (Фото: t.me/V_Zelenskiy_official)

Збройні сили України звільнили від російських окупантів 2 тисячі квадратних кілометрів території у межах активних бойових дій за 10 днів вересня.

 

І рух наших воїнів на різних напрямках фронту триває.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив Президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні в суботу.

 

«Російська армія цими днями демонструє найкраще, що вміє, – показує спину. І, зрештою, це непоганий вибір для них – втікати. Окупантам в Україні місця немає й не буде», - іронізує глава держави.

 

Втім, Верховний Головнокомандувач знову наголосив для окупантів: «Якщо хтось із російських військових чи силовиків боїться зараз повертатися в росію, ми гарантуємо кожному, хто буде затриманий нашими воїнами, поводження згідно з Женевськими конвенціями».

 

Зеленський подякував за героїзм захисникам України: «Я дякую сьогодні бійцям 15-го СловʼянськогополкуНаціональної гвардії України, які відзначилися на Харківському напрямку. Молодці!

 

Дякую за убезпечення ситуації в Балаклії воїнам 214-го окремого стрілецького батальйону, які разом з підрозділами Головного управління розвідки, Сил спеціальних операцій, спецпризначенцями Нацгвардії та поліцією повернули повний контроль у місто.

 

Дякую всім нашим захисникам, захисницям, які цими тижнями зробили зробили ще відчутнішим наближення головного, що нам треба, – нашої перемоги!».

 

Згодом глава держави повідомив у Telegram, що воїни 113-ї окремої бригади територіальної оборони звільнили села Василенкове та Артемівка на Харківщині.

 

 

«Маємо пам'ятати, що свобода не дається легко. Українські захисники ціною власного життя виборюють незалежність для кожного з нас», - підкреслив Президент.

 

Як повідомляла «УМ», минулого четверга ЗСУ звільнили місто Балаклія на Харківщині.

 

Сьогодні, 10 вересня, українські воїни звільнили Куп'янськ Харківської області від ворога.

 

Тим часом окупанти ганебно втекли з міста Ізюм та інших населених пунктів Харківщини. До Ізюма вже заходять ЗСУ.

 

Згодом стало відомо, що українські військові також вийшли на околиці Лисичанська Луганської області.