Жест доброї волі: росіяни ганебно втекли з Ізюма

15:46, 10.09.2022
Жест доброї волі: росіяни ганебно втекли з Ізюма

Дороги Ізюмського напрямку захламлені спаленою технікою рф. (facebook.com/GeneralStaff.ua)

Місто Ізюм та деякі інші населені пункти в Харківській області у суботу 10 вересня залишили російські війська.

 

Як інформує УМ, про це 10 вересня повідомили так званий "перший заступник міністра інформації ДНР" Данило Безсонов у Telegram та видання РБК.

 

«Так, із Ізюма пішли, як і з деяких інших населених пунктів Харківського напрямку. Звичайно, це погано. Звичайно, це результат помилок високого командування. Але не потрібно шукати в цьому прихованих смислів. Справа не в договорняках і не в зраді. Просто, воюємо, як уміємо. На всіх рівнях. Десь краще, десь гірше.

 

Головне – визнати помилки та зробити правильні висновки», - написав Безсонов.

 

У свою чергу РБК пише, що відхід із Ізюма підтвердили також військові кореспонденти Олександр Коц та Євген Піддубний. Останній назвав таке рішення командування вірним "за обставин, що склалися", за його словами, "оточення російського угруповання в Ізюмі було б катастрофою".

 

Коц додав, що окупанти також залишили Балаклію та Куп'янськ.

 

Після цього втечу окупантів підтвердила 25-а окрема повітрянодесантна Січеславська бригада, яка опублікувала відео українських захисників в Ізюмі із прапором на блокпосту.
 
 
"Десантники продовжують впевнено йти вперед звільняючи Харківщину від рашистів! Не зупиняємось, оксамитовий сезон для російської мразоти видався "жарким"! Горіть в пеклі, окупанти! Вірте в ЗСУ! Ми переможемо!", - зазначили українські десантники.

 

 

Напередодні, 9 вересня, росЗМІ повідомили, що російські загарбники оголосили "евакуацію" з окупованої території Харківської області після того, як ЗСУ розпочали контрнаступ і звільнили деякі населені пункти. Зазначалося, що "евакуація" проводиться з Ізюма, Куп'янська та Великого Бурлука Харківської області.

 

Нагадаємо, що Збройні сили України розпочали контрнаступ на окуповані росією території України. Сили оборони України повернули під контроль уряду вже понад 1000 квадратних кілометрів.

 

Як повідомляла "УМ", 8 вересня президент Володимир Зеленський підтвердив інформацію про звільнення міста Балаклія Харківської області.

 

9 вересня Зеленський повідомив, що у Харківській області захисники України взяли під контроль понад 30 населених пунктів.

 

Вже 10 вересня вранці радниця голови Харківської облради Наталія Попова повідомила, що Збройні сили звільнили від окупантів місто Куп’янськ.