На околиці Лисичанська зайшли українські військові

17:20, 10.09.2022
На околиці Лисичанська зайшли українські військові

Українські війська ведуть наступ не лише на Харківщині, але й на Луганщині.

ЗСУ вже перебувають на околицях Лисичанська Луганської області. Подробиці наразі не розголошуються.

 

Як інформує УМ, про це 10 вересня повідомило "Суспільне" із посиланням на підтверджені дані від голови Луганської ОВА Сергій Гайдай.

 

«Лисичанськ. Чудове українське місто! Ох і роботи буде по відновленню», - лаконічно-загадково написав  Гайдай у своєму Telegram-каналі.

 

За його даними, над Кремінною партизани вже підняли прапор України, а окупанти та колаборанти масово тікають з Луганщини.

 

Згодом в іншому пості пан Гайдай написав: "За певною інформацією, наші війська знаходяться на порозі м.Ізюм та м.Лиман і можу вас запевнити, що це лише початок. Луганщина починається майже одразу по лівому берегу річки Оскол і будьте впевнені мої дорогі земляки, що Кремінна,  Сватове, Мілуватка, Рубіжне та інші містечка нашого регіону невдовзі також побачуть синьо-жовті кольори українського прапору, який з гордістю піднімуть наші хоробрі воїни, які творять історію і демонструють дива на наших з вами очах! 
 

Зауважимо, що тривалий час з початку повномасштабного вторгнення Росії на територію України, Лисичанськ залишався останнім неокупованим ворогом містом у Луганській області. Після захоплення Сєвєродонецька російська армія зосередила свої сили саме на Лисичанську.

 

За словами Гайдая, через регулярні обстріли та авіаудари місто було майже не впізнати.

 

3 липня нашим воїнам довелося залишити Лисичанськ та відійти з позицій для збереження життів особового складу. Втім після захоплення міста окупантам просуватися було ще важче.

 

Нагадаємо, що внаслідок успішного контрнаступу вдалося деокупувати понад 30 населених пунктів у Харківській області.

 

Також сьогодні, 10 вересня, українські військові вже взяли Куп'янськ під свій контроль та опублікували відповідне фото з українським прапором.

 

Як повідомляла УМ, у суботу росіяни зробили жест доброї волі та ганебно втекли з Ізюма.