На Харківщині ЗСУ звільнили понад 30 населених пунктів – Зеленський

23:25, 09.09.2022
На Харківщині ЗСУ звільнили понад 30 населених пунктів – Зеленський

Захисники України під час успішного контрнаступу на Харківщині. (facebook.com/GeneralStaff.ua)

Захисники України взяли під свій контроль вже понад 30 населених пунктів. Тобто лише протягом 9 вересня було звільнено ще 10 сіл і селищ.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив Президент України Володимир Зеленський у відеозверненні до українців в ніч на суботу.

 

«Наша армія, розвідка та Служба безпеки України продовжують активні дії на кількох оперативних напрямках. Успішно продовжують.

 

На цей час ЗСУ звільнили та взяли під контроль понад 30 населених пунктів у Харківській області.

 

У частині сіл регіону тривають заходи з перевірки та убезпечення території, поступово беремо під контроль нові населені пункти – всюди повертаємо український прапор і захист для наших людей.

 

Дякую всім нашим хлопцям і дівчатам, чоловікам і жінкам, які воюють за Україну!», - заявив глава держави. І особливо відзначив бійців 14-ї окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого за героїчні дії.

 

За його словами, жорсткі бої тривають і на Донбасі, і на півдні нашої країни. Тому Зеленський закликав українців зі звільнених територій повідомляти представникам наших сил будь-яку відому інформацію про злочини окупантів на українській землі.

 

Верховний Головнокомандувач також закликав «деяких блогерів» не поспішати оголошувати результати тих чи інших активних дій наших воїнів на передовій.

 

«Будь ласка, не поспішайте з повідомленнями, не ускладнюйте своїм поспіхом завдання для нашої армії. Не повідомляйте, будь ласка, конкретні деталі оборонної операції раніше, ніж про це скажуть офіційні представники нашої держави», - сказав Президент.

 

 

Водночас радник Офісу президента Олексій Арестович в ефірі "Фейгін LIVE" зазначив, що українські військові під час контрнаступу у Харківській області взяли у полон дуже велику кількість російських окупантів.

 

«Нам нема куди подіти полонених уже, стільки їх набрали, що війська не справляються. А чому це відбувається? Вже можна визнати, 30 населених пунктів звільнили у Харківській області, це все в результаті наступу на Балаклію і далі на Куп'янськ», – заявив Арестович.

 

За його словами, один із російських мотострілецьких полків розбрівся по посадках після того, як його покинули командири. Військові шукають нагоди здатися в український полон.

 

«Там повний колапс та катастрофа, обвал, як цунамі зносить російські війська. Ми захопили тисячі снарядів, десятки одиниць новітньої техніки, вогнеметні системи. Якщо ми добиваємо Ізюмську катастрофу, рахунок полонених піде на тисячі», – каже  радник.

 

Як повідомляла «УМ», американський інститут дослідження війни (ISW) прогнозує, що ЗСУ мають усі шанси звільнити місто Куп’янськ на Харківщині вже протягом наступних 2-3 днів.

 

У четвер ввечері Президент України Володимир Зеленський офіційно підтвердив інформацію про звільнення бійцями ЗСУ міста Балаклія Харківської області.