Куп’янськ на Харківщині можуть звільнити від окупантів наступним

13:58, 09.09.2022
Куп’янськ на Харківщині можуть звільнити від окупантів наступним

Обличчя наших воїнів, коли ще кілька кілометрів рідної землі звільнено. (facebook.com/GeneralStaff.ua)

Американський інститут дослідження війни (ISW) прогнозує, що ЗСУ мають усі шанси звільнити місто Куп’янськ на Харківщині вже протягом наступних 72 годин.

 

На думку аналітиків, це серйозно погіршить для росіян шляхи постачань на сході України.

 

Як інформує Україна молода, про цей йдеться у звіті ISW у п’ятницю.

 

«Українські сили в контрнаступі в Харківській області 8 вересня просунулися на 20 кілометрів від основного тилового вузла російських сил в Куп’янську.

 

Українські війська, ймовірно, захоплять Куп’янськ протягом наступних 72 годин, серйозно погіршивши, але не повністю розірвавши російські наземні лінії зв’язку (GLOC) з Ізюмом», - йдеться в аналітичному матеріалі.

 

Аналітики ISW відзначають, що успіхи України на лінії Харків – Ізюм "створюють тріщини в російському інформаційному просторі та підривають довіру до російського командування" до ступеня, якого не було з часів невдалої російської переправи через річку Сіверський Донець у Білогорівці (Луганська область) у середині травня.

 

І якщо російські війська здійснили обмежені наземні атаки через східну вісь, тим часом українські захисники продовжують обстріли російських шляхів постачань, пунктів управління та складів боєприпасів у Херсонській області.

 

Як повідомляла «УМ», українська влада 8 вересня оголосила, що ЗСУ просунулися на 50 км углиб російських оборонних позицій на північ від Ізюма, але міністерство оборони росії не оприлюднило жодної заяви щодо просування України в Харківській області.

 

У четвер ввечері Президент України Володимир Зеленський офіційно підтвердив інформацію про звільнення бійцями ЗСУ міста Балаклія Харківської області.

 

За даними глави держави, з першого вересня ЗСУ звільнили від окупантів понад тисячу квадратних кілометрів України.

 

Зокрема, ЗСУ звільнили понад 20 населених пунктів на Харківщині.