Україна не втратила жодного HIMARS - генерал Марк Міллі

14:25, 21.07.2022
Україна не втратила жодного HIMARS - генерал Марк Міллі

Росія не змогла знищити жодної ракетної установки HIMARS, що надали США

Американський генерал Марк Міллі заявив, що російським окупантам не вдалося знищити жодної ракетної системи HIMARS, які зарекомендували себе при ліквідації військових складів у тилу росіян. 
 
Як інформує Україна молода, про це заявив голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі під час брифінгу в четвер, 21 липня.
 
За його словами, Україна, окрім американських HIMARS, отримала також далекобійну артилерію й від інших країн, зокрема від Великобританії.
 
«На сьогоднішній день ці системи не знищені росіянами, я стукаю по дереву щоразу, коли говорю щось подібне»,- зазначив американський військовий.
 
Міллі наголосив, що українські війська ефективно використовують HIMARS та аналогічні системи. Україна має чудових артилеристів, додав генерал.
 
Як відомо, 19 липня міністр обороні Олексій Резніков заявив, що для проведення успішних контрнаступальних дій та звільнення української території, включаючи Крим, Україні потрібно більше важкої техніки.
 
Як повідомляла УМ, Сполучені штати незабаром передадуть Україні ще чотири РСЗВ HIMARS для боротьби з російськими агресорами.
 
Ракетно -артилерійські системи високої мобільності HIMARS, які українські військові отримали від США, мають значний вплив на операції на лінії фронту з Росією.
 
Високопоставлений представник Міністерства оборони США приємно вражений ефективним та успішним застосуванням бійцями ЗСУ реактивних систем залпового вогню HIMARS проти російських загарбників.