Пентагон відзначає суттєвий вплив HIMARS на перебіг війни в Україні

14:09, 19.07.2022
Пентагон відзначає суттєвий вплив HIMARS  на перебіг війни в Україні

Ракетні системи HIMARS здатні випускати пакети ракет з точним наведенням на цілі/ (facebook.com/easternbridgehead)

Ракетно -артилерійські системи високої мобільності HIMARS, які українські військові отримали від США, мають значний вплив на операції на лінії фронту з Росією.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляє прес-служба Пентагону.
 
Високопоставлений військовий чиновник в ході брифінгу в Пентагоні заявив, що HIMARS надають непрямий, але значний вплив на операції на передовій.
 
«Я думаю, що HIMARS мають істотний вплив на війну в Україні. ЗСУ з їх допомогою завдають ударів по складах з боєприпасами, командним пунктам і центрам управління російською армією. І всі ці речі мають прямий вплив на здатність проводити операції на передовій»,- заявив американський військовий.
 
Система M142 HIMARS дозволяє запускати одразу кілька високоточних ракет з точним наведенням на відстань до 80 км. США вже надали Україні вісім систем і минулого тижня анонсували передачу ще чотирьох ракетних комплексів.
 
«Українці вражають склади боєприпасів і постачання та інших матеріально-технічних засобів, центри командування та управління. І всі ці речі безпосередньо впливають на здатність проводити операції на передовій. Тому хоча ЗСУ і не стріляють з HIMARS на передовій, ті дуже впливають на хід війни»,—розповів чиновник.
 
Він зазначив, що хоча росіяни досягли певних успіхів у війні з Україною, зробити це було нелегко, а зараз наступ окупантів сповільнився. 
 
«Ми оцінюємо, що російські сили мають обмежені досягнення на північному Донбасі, оскільки стримані українською обороною»,– сказав чиновник
 
Нещодавно стало відомо, що українські військові вдарили по Антонівському мосту в окупованому Херсоні, який сполучає місто з лівим берегом Дніпра. По стратегічно важливо у для рф об‘єкту ймовірно били з HIMARS, поінформував військовий кореспондент Андрій Цаплієнко.
 
Разом із тим у регіональних пабліках повідомляють про «прильоти» в районі моста і детонацію боєприпасів.
 
Внаслідок атаки ЗСУ поблизу Антонівського мосту сталася пожежа, в небо піднявся великий стовп диму. 
 
У росЗМІ теж з'явилась інформація про атаку українських захисників. російські окупанти стверджують, що ЗСУ завдали ракетних ударів із РСЗВ HIMARS. 
 
Як повідомляла УМ, у Пентагоні приємно вражені  ефективним та успішним застосуванням бійцями ЗСУ реактивних систем залпового вогню HIMARS проти російських загарбників..