У Пентагоні задоволені успішним використанням систем HIMARS в Україні

21:43, 08.07.2022
У Пентагоні задоволені успішним використанням систем HIMARS в Україні

Україна ефективно використовує ситсеми HIMARS у боротьбі з російськими окупантами. (facebook.com/GeneralStaff.ua)

Високопоставлений представник Міністерства оборони США приємно вражений ефективним та успішним застосуванням бійцями ЗСУ реактивних систем залпового вогню HIMARS проти російських загарбників.

 

Як інформує Україна молода, коментар представника Пентагону журналістам наводить Reuters.

 

За його словами, Україна успішно завдала ударів по тилах російських військ на окупованих територіях, підірвавши їхню спроможність далі інтенсивно застосовувати артилерію.

 

І додав, що після заяв росії про нібито знищення двох HIMARS було встановлено, що всі вони ще перебувають на озброєнні ЗСУ. Отже заяви Москви виявилися фейком.

 

Також Міністерство оборони США спростувало твердження російської сторони про те, що Україна використовує західні реактивні системи залпового вогню HIMARS для завдання ударів по російській території.

 

«Твердження Росії про використання HIMARS для ударів за межами території України є неправдивими. Україна використовує їх у боротьбі, й використовує доволі ефективно», – заявив у п’ятницю високопоставлений представник Пентагону.

 

Цікаво, що США мають дані про низький моральний дух у лавах російських військових і що з такими масштабними втратами цих проблем "неможливо не мати".

 

Посадовець відзначив також, що Україна "майстерно" відійшла на кращі оборонні позиції після відступу з агломерації Сєвєродонецька та Лисичанська.

 

До речі, президент США Джо Байден має анонсувати новий пакет безпекової допомоги для України обсягом 400 млн доларів, у якому передбачені ще чотири системи реактивного залпового вогню HIMARS.

 

Окрім них, у пакеті передбачаються більш точні боєприпаси для раніше переданих гаубиць, які є на озброєнні у США, але ще не надавалися Україні. 

 

Нагадаємо, США почали надавати Україні реактивні системи залпового вогню у червні після того, як Київ запевнив, що не використовуватиме їх для ураження об’єктів у Росії. Вашингтон побоювався, що це може стати кроком до ескалації та поширення конфлікту.

 

Наразі на озброєнні ЗСУ перебуває 9 систем HIMARS, але для ефективного контрнаступу потрібно в рази більше.