Елітні війська рф провалили кілька спецоперацій в Україні — британська розвідка

10:47, 26.05.2022
Елітні війська рф провалили кілька спецоперацій в Україні — британська розвідка

Еліта військ рф - "десантура", отримала по зубах в боях під час окупації України.

Використати ефективно свої елітні підрозділи повітряно-десантних сил (ВДВ) у війні проти України росія так і не спромоглася. Нездатність передбачити опір українців та самовпевненість російських командирів призвели до значних втрат серед десантників.

 

Як інформує УМ, про це 26 травня повідомила британська розвідка при Міноборони у Твіттері у своєму щоденному звіті.

 

За даними розвідки, ВДВ були зазнали декілька помітних тактичних невдач ще з самого початку вторгнення. Це стосується:

 

спроби наступу на Київ через аеродром у Гостомелі в березні;

зупинки руху на Ізюмському напрямку з квітня;

нещодавньої невдалої та вартісної переправи через Сіверський Донецьк.

 

російська доктрина передбачає, що ВДВ залучають на одні з найскладніших операцій. У складі цих сил приблизно 45 тисяч професійних солдатів-контрактників. Вони мають елітний статус та отримують додаткові виплати.

 

У розвідці кажуть, що російських елітних десантників в Україні використовували на місіях, які краще підходять для важкої бронетехніки. Тож елітні підрозділи зазнали значних втрат.

 

«Неоднозначні показники, ймовірно, показують стратегічне неправильне управління цим потенціалом (елітними десантниками — ред.) і нездатність росії забезпечити перевагу в повітрі», — йдеться у повідомленні.

 

Втрати елітних підрозділів у Великій Британії також пояснюють тим, що росія не передбачила опір України. Розвідники вважають, що неправильне використання ВДВ у війні в Україні показує, як значну інвестиції путіна в збройні сили упродовж 15 років призвели до незбалансованості загальних сил.

 

Додамо, що за даними Генштабу ЗСУ, станом на ранок 26 травня окупанти втратили орієнтовно 29 600 особового складу, танків — 1 315, бойових броньованих машин — 3 235, літаків — 206, гелікоптерів — 170 одиниць, безпілотників — 502.

 

Упродовж перших трьох місяців своєї «спеціальної військової операції» росія, ймовірно, зазнала таких же втрат особового складу, як і за весь час своєї дев'ятирічної війни в Афганістані, повідомляла британська розвідка.

 

Як повідомляла УМ, британська розвідка зазначає: ефективне командування силами Україна зберігає на Донбасі, але Росія досягла деяких локальних успіхів на Луганщині, хоча її просування на захід може створити труднощі з постачанням армії.