Закарпаття — рай для гурманів: місцеві спеціалітети для туристів і не тільки
Трапилось якось їхати в потязі з жінкою із Закарпаття. >>
Смажена курка по-гуцульськи (Ютуб-канал Костянтина Грубича)
У кожної господині, яка любить куховарити вдома, є щонайменше один варіант приготування двох страв з однієї курки.
Мешканка буковинського села Конятин Фелічія Первісник розсекретила на ютуб-каналі Костянтина Грубича гуцульський спосіб бюджетного частування гостей. Її рецепт цікавий і тим, що залишає послідовникам чимало простору для власних експериментів.
Інгредієнти:
- курка - 1 шт.;
- цибуля - 2 шт.;
- олія - 1 ст. л.;
- сметана - 1 склянка;
- морква - 2 шт.;
- сіль, паприка за смаком.
Курку необхідно відварити у підсоленій воді, а потім розділити на порційні шматочки, видаливши з м’яса крупні кістки.
Соус готується ще простіше. Підсмажте на оливковій олії подрібнену цибулю, а потім сюди ж влийте сметану. Як тільки страва закипить, викладіть до сковорідки підготовлену курятину, додайте дрібку солі, перець, порізану зелень і протушкуйте кілька хвилин.
Як запевнила пані Фелічія, сметану у цьому рецепті можна замінити вершками, а оливкову олію соняшниковою. Перець також варто підбирати за власним смаком, хоча у класичному варіанті перевага віддається саме паприці.
А з бульйону, що залишився, варто зварити легку дієтичну юшку, отримавши у кінцевому результаті повноцінний обід.
Дивіться також рецепт ароматного курчати у часниковому соусі.
Трапилось якось їхати в потязі з жінкою із Закарпаття. >>
Лікарі-дієтологи радять з’їдати бодай два яблука на день у будь-яку пору року, аби забезпечити організм вітаміном С, залізом, клітковиною, іншими корисними та поживними елементами. >>
Небагато сімей знаходять час для приготування домашнього квасу. Більшість українців віддають перевагу покупній продукції в ПЕТ-тарі, виготовленій на українських заводах. >>
Цей спосіб запікання молодої курочки увійшов до книги «Як добре й здорово варити», що була надрукована у Коломиї майже 85 років тому >>
У селі Буша на Вінниччині цей рецепт дерунів називають «Сліпою рибою» >>
Багато рецептів, описаних античним кулінаром-гурманом Марком Ґавієм Апіцієм, вже встигли адаптувати сучасні майстри до наших реалій >>