Боррель до країн ЄС: Надайте Україні всю необхідну зброю

14:16, 11.04.2022
Боррель до країн ЄС: Надайте Україні всю необхідну зброю

Борель закликає країни ЄС оззброїти Україну й закінчити війну

Головний дипломат Євросоюзу Жозеп Боррель, який нещодавно відвідав Україну, закликав країни ЄС у максимально швидкий термін надати нам зброю, щоб відбити наступ на Сході. 


Як інформує Україна молода, про це повідомляє Bloomberg.


Після поїздки до Києва глава європейської дипломатії звернувся до країн ЄС із закликом надати зброю Україні, оскільки вона готується до активізації російської військової кампанії.


Зокрема, Боррель заявив європейським дипломатам, що рішення необхідно прийняти в найближчі дні, а не тижні.


Передбачається, що військова кампанія на сході України матиме вирішальне значення для результату війни. Тому у Києва є лише невелике вікно для підготовки та отримання необхідної зброї.


За даними Bloomberg, більшість країн ЄС взяли зобов'язання вивчити запити на постачання танків і реактивних систем залпового вогню. Ця тема буде обговорюватися на сьогоднішній зустрічі міністрів закордонних справ у Люксембурзі.


Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок заявила, що у Євросоюзу немає часу для відмовок, оскільки треба надати Україні важке озброєння.


Як повідомляла УМ, ЄС збільшує військово -фінансову підтримку Україні  до 1 мільярда євро.


Читайте також: прем´єр -міністр Словаччини Едуард Хегер повідомив, що його країна вже надала Україні власні системи ППО С-300.