Прем’єр Словаччини Едуард Хегер «привіз» до України систему ППО С-300

22:56, 08.04.2022
Прем’єр Словаччини Едуард Хегер «привіз» до України систему ППО С-300

Експортна версія - С-300 ПМУ-1. (Фото: AFP)

Прем’єр-міністр Словаччини Едуард Хегер повідомив, що його країна вже надала Україні власні системи ППО С-300.

 

Як інформує Україна молода, про це Хегер повідомив у Твіттер під час візиту до Києва разом із високопосадовцями ЄС в п’ятницю.

 

"Я хотів би підтвердити, що Словаччина надала Україні систему протиповітряної оборони С-300. Український народ мужньо захищає свою суверенну державу і нас також. Наш обов’язок – допомагати, а не стояти осторонь і не залишати без уваги втрати  людських життів під час агресії Росії", - написав очільник словацького уряду.

 

Едуард Хегер під час зустрічі з Володимиром Зеленським (Фото Офісу Президента України). 

 

«Я хочу подякувати словацькому народу й словацькому Прем’єр-міністру не за майбутнє, а за те сучасне, що вони для нас роблять під час війни. Повністю підтримуючи нас, нашу позицію, засуджуючи агресію Російської Федерації не тільки на словах, а й на ділі», – сказав Президент України Зеленський під час зустрічі з прем'єром Хегером. 
 
 
І зазначив, що не розкриватиме деталей цієї підтримки, і наголосив, що це історично важлива допомога.
 

Нагадаємо, минулого місяця Словаччина погодилася надати Україні одну систему С-300 для захисту від російських авіаударів.

 

На заміну Німеччина та Нідерланди поставили в Словаччину систему ППО Patriot.

 

Як повідомляла «УМ», 8 квітня президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель та прем'єр-міністр Словаччини Едуард Геґер відвідали Бучу, де зафіксовані звірства росіян проти мирного населення.