Без м’яса, але ситний: оригінальний рецепт борщу

12:01, 15.04.2022
Без м’яса, але ситний: оригінальний рецепт борщу

Борщ (Ютюб-канал Костянтина Грубича)

         Весняне тепло завжди вносить серйозні корективи у наше щоденне меню, тому за тиждень-другий багатьом захочеться знайти альтернативу навіть традиційній гарячій юшці. Любителі кулінарних експериментів вже готові поділитися своїми новинками, здивувавши несподіваним поєднанням інгредієнтів.

 

         Результат одного з таких пошуків презентував на своєму ютюб-каналі Костянтин Грубич. Цей бюджетний варіант фактично пісного борщу радує ситністю і оригінальним смаком.

 

         Інгредієнти:

 

-  сироватка  -  2 л;

-  пшоно        -  3 ст. л.;

-  масло         -   2 ст. л.;

-  буряк         -   2 шт.;

-  морква      -   2 шт.;

-  борошно    -   1 ст. л.;

-  сметана      -   2 ст. л.

 

 

         Перед готуванням страви треба виконати три важливі дії – замочити на 5 годин пшоно, запекти у духовці буряк та відварити у воді моркву. А далі все дуже просто.

 

         Висипте до каструлі з сироваткою крупу і поставте на вогонь.

 

         Тим часом беріться за овочі. Спочатку трохи підсмажте на вершковому маслі подрібнену цибулю, а потім почергово додайте до неї покришений буряк та моркву. Процес тушкування усіх інгредієнтів триватиме хвилин 5. Засмажку відправте до каструлі як тільки закипить сироватка. Пшоно буде готовим приблизно за 20 хвилин.

 

         Далі змішайте борошно та сметану, заправте ним борщ і проваріть ще 5 хвилин. Сіль та перець додавайте за смаком. Подрібнену зелень краще класти безпосередньо у тарілку.

 

         Ця страва ідеально смакує як гарячою, так і холодною. А ще вона дуже смачна і ситна.  

 

         Дивіться також, як на хуторі у рівненському лісі грибну юшку варять.